Mi is az a Templomos Csepp?
A Templomos Titok a Modern Elixir of Jerusalem

Ki ne halott volna a Templomos Lovagokról és a Templomosok titkáról?
Mi a templomos titok? A kincsek mellett a legnagyobb titok a hihetetlen magas életkor egészségben, erőben, szellemi frissességben való megélése volt, melyet a középkor emberre valami mágikus csodának tartott.

Valójában tényleg akkoriban csodának számított, amikor sem gyógyszerek, sem oltások, sem higiéniai védekezés nem volt a járványokkal terhelt középkorban: nagyon sok korabeli forrás elmondja, hogy a templomos lovagok étrendjének voltak valamilyen misztikus tulajdonságai, amelyek lehetővé tették tagjaiknak, hogy majdnem háromszor hosszabb ideig éljenek, mint a kor átlagos népessége.

 Matuzsálemi kort a testvériség számos híres tagja élt meg, pedig, kemény, harcos  életük nem kérdőjelezhető meg: köztük: Hugues de Payens, a rend egyik alapító tagja, Geoffrey de Charney, Jacques De Molay nagymester, a Templomos Lovagrend utolsó nagymestere.

Mindezek a férfiak igen jó egészségnek, erőnek örvendtek még a hatvanas, hetvenes éveikben is, számos csatában vettek részt és irányították szellemi frissességben a szerteágazó rendet.

A templomos lovagokról köztudott, hogy naponta kevés vagy közepes mennyiségű pálmabort ittak, amelyet Aloe péppel kevertek, hígítottak sok más különleges gyógynövénnyel egyetemben.

Jeruzsálem Elixírje

Ez az ital a Jeruzsálem Elixírje néven volt ismert, és úgy tapasztalták, hogy többek közt felgyorsítja a gyógyulást, és a templomos lovagok élettartamát is megnövelte. Olykor nevezték Elixir Of Long Life-nak is később, azaz a hosszú élet elixirjének de templomos titok maga az ital összetevői voltak.

A templomos cseppben, italban azaz Elixirben lévő Aloe Vera figyelemre méltó fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, és felhasználható gyulladás kezelésére és a sebek gyógyulására. Nagy mennyiségének fogyasztása segíthette a lovagokat bizonyos fertőzések elhárításában. A Jeruzsálem Elixírje pálmabort, egy speciális kender kivonatát, Aloe Verát és még jó néhány titkos összetevőt tartalmazott. Gyulladás gátló, fertőtlenítő, tisztító hatású és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag ital volt ez. Nem csoda, hogy csodaszerként tartották nyilván, mivel a kor emberének tényleg csodaként ható hatással rendelkezett. Mindenképpen csoda volt ami Templomosok egészségét illeti abban a korban amikor a kolera, a pestis, a lepra, a tífusz és még sok-sok halálos kór megállíthatatlanul pusztította az emberiséget. Valamit tudtak..

A mai világ sem veszélytelen, a modern járványok korába léptünk.
A modern járványok kora azt jelenti, hogy az emberiség kórokozókkal folytatott élet-halál harca egyre fokozódik. A koronavírus elleni küzdelem még csak az első ütközet. Az evolúciós lecke szerint a gazda-parazita versenyben abszolút győztes nincs, legfeljebb az egyik fél kerülhet ideiglenes előnybe.

Az ENSZ által létrehozott, 150 ország legkiválóbb tudósait tömörítő platform, az IPBES legutóbbi jelentése nyomatékosította, az emberiség számára elkezdődött a járványok kora….                                                                 
                                                           

A Templomos Csepp ma:


Több mint tíz év kutatás előzte meg a Templomosok Elixirjének modern változatának elkészítését.
Levéltárak, helyszíni kutatások, gyógyfüvek keleti és nyugati szakértői, gyógyszerészek közös munkájának gyümölcse a Templomos Csepp.

Templomos Csepp leírás és vásárlási lehetőség >>

A Jeruzsálem Elixírjének főbb összetevői:

Pálma ital/pálmabor
Agricus Blazei – Az élet gombája
Artemisia annua – Egynyári üröm
Kenderolaj
Aloavera

A modern változat , a Templomos Csepp összetevői:
Moringa Oleifera -A csodafa kivonata
Agricus Blazei – Az élet gombája
Artemisia a. – Üröm cserje v. kivonat
Prémium kenderolaj
Aloavera extract
Q10,
PqqNa+
D vitamin 3000 NE

Fő gyógyszerészünk, kutatás és a csepp laboratóriumi kutatásának vezetője:
Dr. Sárkány Ferenc

Education University of PécsUniversity of Pécs

Master of quality management Quality Control and Safety Technologies /Technicians

Semmelweis EgyetemSemmelweis Egyetem Doctor of Pharmacy (PharmD)Pharmacy

Semmelweis EgyetemSemmelweis Egyetem Doctor of Pharmacy (Pharm.D.)Quality Assurance Pharmasist

A Templomosok igazi titka
Mit ettek, mit ittak matuzsálemi kort megélő Templomos lovagok?
Rejtély és mítosz: A Jeruzsálem elixírje
a templomos titok

1129-ben a franciaországi Champagne régió Troyes nevű kis középkori városa annak a lovagi rendnek a hivatalos pápai elismerésének volt tanúja, amely az egész korszakot megtestesíti – A templomos lovagokat.
Ezt megelőzően a lovagok nagyon távol álltak a ma róluk élő képtől, a legtöbb nem sokkal volt több, mint a földet birtokló lovag .
A lovagiasság csak erőszakuk megfékezésére jött létre, de a Templomos Lovagrend a kezdetektől fogva megtestesítette a gyakorlatot: tiszta, nemes, szegénységre esküdött, hogy engedelmeskedjenek és elkötelezettek legyenek Krisztus vélt ellenségei ellen.
A 12. században ez a muszlim szeldzsuk törököket jelentette.

A templomos lovagok minden hibájuk ellenére rendkívül hatékony harci erőt alkottak, akiknek feladata a zarándokok biztonságának megóvása volt, miközben a forró viták alatt álló Szentföld felé tartottak.
Nagy figyelmet fordítottak azokra a fegyverekre, lovakra és pénzintézetekre, amelyeknek a Templomos Lovagrend segítettek elterjedni Európában, de az egyik legalapvetőbb szempontjuk nagyrészt felderítetlen maradt – mit ettek, hogyan életek, mi tartotta őket ’ örök fiatalon’ mi volt a templomos titok?

A szuperkatona mítosza

Nagyon sok jó hírű forrás elmondja, hogy a templomos lovagok étrendjének voltak valamilyen misztikus tulajdonságai, amelyek lehetővé tették tagjaiknak, hogy majdnem háromszor hosszabb ideig éljenek, mint a kor átlagos népessége.
 Matuzsálemi kort a testvériség számos híres tagja élt meg, pedig, kemény ,harcos  életük nem kérdőjelezhető meg: köztük: Hugues de Payens, a rend egyik alapító tagja, Geoffrey de Charney, Jacques De Molay nagymester, a Templomos Lovagrend utolsó nagymestere. Mindezek a férfiak igen jó egészségnek, erőnek örvendtek még a hatvanas, hetvenes éveikben is, számos csatában vettek részt és irányították szellemi frissességben a szerteágazó rendet.

Mi volt a hihetetlen templomos titok?


Sokan egyszerűen az étrendjükben keresték a titkot.
De sajnos, bár nagyszerű történetet tűnik, valószínűleg nem így igaz magában.
A gyakran hivatkozott ok az, hogy hetente csak háromszor ettek húst, valamint az, hogy mértékkel ittak. Ennek a feltételezett speciális étrendnek az a problémája, hogy a középkorban ez nem volt annyira különleges.

A templomosok étrendjét „A templomosok szabályai” körvonalazták, egyfajta szabálykönyvben, amelyet maguk a templomos lovagok írtak. Hasonló a ciszterci szerzetesekhez a bencés rendből, amelyekhez a templomos lovagok szorosan kapcsolódtak. Tágabb értelemben azonban a templomos lovagok életét a vallás irányította, ahogyan annak idején a világ nagy részét is.

A középkorban az európai kontinens szinte teljes egészében katolikus volt.
 Az egyház a kontinens vitathatatlan uralkodója volt. Királyokat emeltek trónra, buktattak meg, jogi vitákat rendeztek és irányították saját földjeiket, a pápai államokat.
Hatásuk mindenkit elért, a legalacsonyabb sorban élő paraszttól kezdve a leghatalmasabb királyig, és az egyik dolog, amiben a legszigorúbb volt, a diéta volt.

A húst nem szabad enni szerdán, pénteken vagy szombaton, a számos szent nappal (vagy ünnepekkel, ahogy később ismerjük őket) és a szent napokkal, valamint a nagyböjttel együtt.

Ez azt jelentette, hogy a középkorban az átlagember a pontos időszaktól függően legfeljebb húsz harmincszor evett. húst jó esetben egy évben, de sokan ennél is jóval kevesebb húst fogyaszthattak, csak a nemesség engedhette meg a rendszeresen a húsevést.

Tehát a templomos lovagok katolikus hitük miatt körülbelül ugyanannyit ettek, mint minden más középkori nemesember. Hogyan magyarázható akkor hosszú élettartamuk? Miért élt közülük olyan sokan a hatvanas, hetvenes éveik végén, amikor a hírek szerint az akkori átlagos várható élettartam 25–35 év volt?

Mit ettek, ittak valójában?

Mivel harcos szerzetesek voltak, a Templomos Lovagrend étrendje megfelelően visszafogott volt. Élvezték a halat, amikor engedélyezték, a hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök, olajbogyók, számos gyökérzöldség, szemek és kenyér mellett. A vagy a tojásról a „Templomosok szabályai” között sem esik szó, így valószínűleg ezek keveset ettek. Étrendjük lényegében a középkori parasztoké volt, több hallal és jóval több hússal , kiegészítve a keleti ételekkel, amikor átmentek a Szentföldre.

Ennek ellenére a fentiekben egy kivétel volt – borfogyasztásuk. A templomos lovagokról kiderül, hogy kevés vagy közepes mennyiségű bort ittak, amelyet gyakran hígítottak és kevertek aloe péppel is sok más összetevő mellett.
 Ez az ital a Jeruzsálem Elixírje néven volt ismert, és úgy gondolták, hogy felgyorsítja a gyógyulást, és tovább táplálta a templomos lovagok állítólagos élettartamának mítoszát.

Működött? Talán mégis!

Az aloe vera figyelemre méltó fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, és felhasználható gyulladás kezelésére és a sebek gyógyulására. Nagy mennyiségének fogyasztása segíthette a lovagokat bizonyos fertőzések elhárításában. A Jeruzsálem Elixírje pálmabort, egy speciális kender kivonatát, Aloe Verát és még jó néhány titkos összetevőt tartalmazott. Gyulladás gátló, fertőtlenítő, tisztító hatású és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag ital volt ez. Nem csoda, hogy csodaszerként tartották nyilván, mivel a kor emberének tényleg csodaként ható hatással rendelkezett.

Életmód és hosszú élettartam

Bár fantasztikus lenne azt mondani, hogy egy „titokzatos keleti ital” tovább tartotta karban a templomos lovagokat, mint akkori kortársaik, az egészségükkel kapcsolatos igazságnak volt még egy egyszerű  titka – a higiénia és az életmód.

A templomos lovagok köztudottan minden étkezés előtt megmosták a kezüket. Ráadásul gyakran cseréltek ruhát, mivel sok időt töltöttek a rekkenő közel-keleti melegben, amely tovább távolította őket a szennyeződéstől és a betegségektől. Ezenkívül azok a templomosok, akik a szabadban végeztek fizikai munkát, felmentést kaptak a regula bizonyos előírásai elől, legfőképpen az étkezési szabályok alól.

Egyesek szerint ez az ismeret arab orvosoktól származik, akik a középkor legjobbjai voltak, de ettől függetlenül úgy tűnik, hogy korán alkalmazzák a „tisztaság az istenfélelem mellett” filozófiát, amelyet bár a Biblia nem igen tartalmazott, úgy tűnik, ennek ellenére a szerzetesi élet része volt.

Modern perspektívánkból azt is figyelembe kell vennünk, hogy a Templomos Lovagrend és általában a középkori világ sokkal aktívabb életet élt, mint ma. A kemény munka mindenki számára valóság volt, kivéve az akkori nemességet, és mint ilyen, a ma minket érintő betegségek, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, nagyon sokan egyszerűen akkor nem jelentettek ugyanolyan veszélyt. Hasonlóképpen, az „organikus” kifejezés nem létezett, mivel minden alapvetően ökológiai volt, helyben termesztették, gyakran azok, akik fogyasztják.

A Templomos Lovagok által tett fogadalmak szintén segítették fizikai felkészültségüket. Visszafogták őket a túlzott evéstől vagy ivástól, és tisztaságuk (bár nyilvánvalóan ezt meg fogják törni egyesek) azt jelentették, hogy nagyrészt mentesek voltak a középkori világot sújtó nemi betegségektől, amelyek közül a legveszélyesebb a szifilisz mely halálos későbbi szakaszaiban.

Étrend

Bár a templomos lovagok étrendje nem biztos, hogy természetfölötti élettartamot adott nekik, minden bizonnyal megvannak a jó pontjai. Az egészséges gabonákra, gyümölcsökre és zöldségekre, valamint a megfelelő mennyiségű húsra, tejtermékekre és alkoholra való támaszkodás, jó fizikai aktivitással párosulva kiváló hatást ért el, melyet ma is mindannyian követhetünk mint jó a példát.

Étrendjük , életmódjuk és különleges italuk egészségesen tarthatta őket, de ez nem mentette meg a rendet.

A rend bukásának gyökerei a 13. század végi közel-keleti hatalmi átrendeződésben keresendők. 1291-ben a Szentföld végleg elveszett a keresztények számára, és ez kihívást jelentett a lovagrendeknek is. Létüket igazoló új feladatot kellett találniuk maguknak. A másik két nagy lovagrend (a német lovagok és a johanniták) könnyebb helyzetben voltak, mint a templomosok, mert ők a harc és a zarándokok védelme mellett betegápolással is foglalkoztak. Ugyanakkor mindkét rend megtalálta azt a lehetőséget, ahová transzportálhatták a kereszténység védelmében és terjesztéséért vívott harc eszméjét: a német lovagok a pogány poroszokkal és más szláv népekkel, a johanniták pedig a szintén pogány törökökkel szemben harcoltak még hosszú évszázadokon keresztül. A templomos rend viszont szembe került az egyre erősödő Francia Királysággal.

Ilyen körülmények között került sor a történelem első koholt pereinek egyikére a templomosok ellen, amely végül a rend megszüntetéséhez vezetett. 1307 októberében IV. (Szép) Fülöp francia uralkodó egy jól megszervezett akcióval, saját királyságában egyetlen nap leforgása alatt lefoglalta a rend vagyonát, bezáratta a tagjait, majd eljárást indíttatott ellenük a keresztény vallás meggyalázása miatt. Fülöpnek sikerült elérnie, hogy V. Kelemen pápa a vienne-i zsinaton (1311-1312) feloszlassa a templomosok rendjét.
A rend akkori nagymesterét, Jacques de Molay-t is Párizsba csalta, börtönbe záratta, majd 1314-ben máglyára küldte.

A Templomosok átka – A Titok titok maradt

A krónikás feljegyezte Jacques de Molay átkát, mely így szólt:

Pape Clément !… Chevalier Guillaume !… Roi Philippe !… Avant un an, je vous cite à paraître au tribunal de Dieu pour y recevoir votre juste jugement ! Maudits ! Maudits ! Maudits ! Tous maudits jusqu’à la treizième génération de vos races !

(Kelemen pápa! … Chevalier Guillaume! … Fülöp király! Egy év múlva megidézem Önöket, hogy jelenjenek meg az Isten udvarában, hogy megkapják az igaz ítéletet! Átok! Átok! Átok! Legyen átkozott a fajtájuk a tizenharmadik nemzedékig!)

Jacques de Molay


Persze valószínűleg bárki átkozódna ha máglyára küldik kínhalált halni… ám Jacques de Molay tudhatott valamit.
Szép Fülöp 1314-ben egy már “jól bevált” vadászbalesetben halt meg.
V. Kelemen pápa szűk egy hónappal élte túl a nagymesterek halálát, április 20-án még abban az évben őt is utolérte a végzete.
Guillaume de Nogaret a király pecsétőrzője és a templomosok elleni per vezetője, akiről bizton állítható, hogy leleményességének és rendkívüli kreativitásának hatására sok lovag vallotta be az általa felhozott vádakat. Röviddel a nagymester máglyahalála után megmérgezték.

A templomos birtokok java része a francia király (illetve az adott terület uralkodója) és a többi lovagrend, főként a johanniták kezébe került. Ezek a rendek felvettek a tagjaik közé számos volt templomos lovagot is.

A lovagrend feloszlatása a kánonjoggal ellentétes volt ugyan, de sajnos mégis jogérvényessé vált.
A templomos birtokokat lefoglalták elvették, de kincstáruk, titkos irataik, az igazi templomos titok sosem került a kezükbe. A titok titok maradt…

A templomos titok ! Elixir Of Jerusalem azaz a Templomos csepp

A templomos lovagokról kiderült, hogy kevés vagy közepes mennyiségű bort ittak, amelyet gyakran hígítottak és kevertek aloe péppel is sok más összetevő mellett.

 Ez az ital a Jeruzsálem Elixírje néven volt ismert, és úgy tapasztalták, hogy többek közt felgyorsítja a gyógyulást, és tovább táplálta a templomos lovagok élettartamának mítoszát! Ez volt az egyik igazi templomos titok!

Az aloe vera figyelemre méltó fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, és felhasználható gyulladás kezelésére és a sebek gyógyulására. Nagy mennyiségének fogyasztása segíthette a lovagokat bizonyos fertőzések elhárításában. A Jeruzsálem Elixírje pálmabort, egy speciális kender kivonatát, Aloe Verát és még jó néhány titkos összetevőt tartalmazott. Gyulladás gátló, fertőtlenítő, tisztító hatású és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag ital volt ez. Nem csoda, hogy csodaszerként tartották nyilván, mivel a kor emberének tényleg csodaként ható hatással rendelkezett.

Például a cseppben található összetevők a vírusfertőzések kialakulását is csökkentik. A felső légúti fertőzések tüneteit  a magas koncentrációjú polifenol tartalomnak köszönhetően csökkenti.
 Jelentős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuk is van eképp támogatják a szervezet védekezőképességét növelik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet nemcsak vírus- hanem baktérium-ellenes hatással is rendelkeznek

Az Igazi, modern Templomos Csepp Összetevői:

A modern változat , a Templomos Csepp összetevői:
Moringa Oleifera -A csodafa kivonata
Agricus Blazei – Az élet gombája
Artemisia a. – Üröm cserje v. kivonat
Prémium kenderolaj
Aloavera extract
Q10,
PqqNa+
D vitamin 3000 NE


A Jeruzsálem Elixírjének főbb összetevői:

Pálma ital/pálmabor
Agricus Blazei – Az élet gombája
Artemisia annua – Egynyári üröm
Kenderolaj
Aloavera

A TEMPLOMOS CSEPP LEIRÁSA ÉS VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG ITT>>>

Kövessen a Facebookon is!