A PQQ koenzim avagy A B14-vitamin szerepe

A szív- és érrendszer javítása a pqq koenzim hatása:

A metoxantin (B14-vitamin) a flavin-reduktáz koenzimje (így a másik neve koenzim PQQ), amely a vörösvértestekben található – a vérsejtek, amelyek elsősorban a szállítási funkciót végzik, biztosítva az oxigén szállítását a tüdőből az összes szövetbe és szervbe.

A vér és az oxigén áramlásának növelése a szívizomsejtekbe (szívsejtek), többek között, javítja a test állapotát ischaemia és hipoxia esetén.

PQQ koenzim azaz B14 a Templomos Cseppben

Az idegrendszer működésének erősítése:

A B14-vitamin neuroprotektív hatású, védi az idegsejteket és elősegíti az idegszövet és rostok regenerálódását. Jelentősen csökkenti a szürkehályog kialakulásának sebességét és a lencse zavarát.

Ugyanígy érhető el a test öregedésének lassulása és a fiatalodás folyamata is.

A táplálék kiegészítők, amelyek a pirrolo-kinolin-kinont is tartalmazzák, még kis mennyiségekben is jelentősen növelik a limfociták aktivitását. Ez többször megnöveli az immunitás károsító kórokozó vírusok és mikroorganizmusok elleni védelmének lehetőségét.

A reproduktív rendszer javítása:

A B14-vitaminban lévő kinon befolyásolja a lizin-aminosav termelését, ami viszont a test normális reprodukciós funkciójához szükséges.

Továbbá, a terhesség, a magzati növekedés és a magzat fejlődése, majd az újszülött fiziológiailag normális lefolyása.

Antioxidáns tulajdonságok:

A B14-vitamin a kinon természetének összetevői miatt erős antioxidáns, amely egyidejűleg más vitaminok tulajdonságait is mutatja, mint például: aszkorbinsav (redukciós potenciál), riboflavin (redox reakciók), piridoxál-foszfát (karbonil-reaktivitás).

Kísérletileg kiderült, hogy a PQQ koenzim nagyfokú katalitikus aktivitással rendelkezik a redox-reakciókban, ami több százszor nagyobb, mint az aszkorbinsav (C-vitamin), a K3-vitamin (menadion, menadion) és más polifenol vegyületek aktivitása.

Az antioxidáns tulajdonságok jelenléte meghatározza a vitamin számos fontos funkciójának teljesítményét. Ismeretes, hogy a májsejtek nagymértékben szenvednek a szabadgyök oxidációjának folyamatából. A PQQ koenzim , B14-vitamin, amely az alkohol-dehidrogenáz (ADH) szerkezetileg funkcionális része, megbízható védelmet biztosít számukra. Az ADH egy lényeges enzim, amely lebontja az etil-alkohol molekuláit.

Ennek következtében a vitamin jelentősen csökkenti az alkohol toxikus hatásait a testre, megakadályozva az alkoholos hepatitis kialakulását.

Természetesen az anyag önmagában nem képes gyógyítani a cirrhosisból, vagy nem mentheti meg az embert az alkoholizmusból, de jelentős mértékben védelmet nyújt az ilyen létfontosságú szervnek, mint a májnak

Emellett a PQQ koenzim szükséges ahhoz, hogy a szervezet megvédje a hepatocitákat (májsejteket) a szervezetbe élelmiszerrel (ételmérgezés esetén) belépő toxikus anyagok hatásairól, a gyógyszeres kezelésre és a kemoterápiára.

A test napi szükséglete

A kísérletek során megállapítottuk, hogy ennek a vitaminnak PQQ koenzim a szükséges napi adagja nagyon kicsi. A vizsgált tárgy tömegének naponta 1 mikromol / kg-onként változik.

Templomos Csepp
PQQ koenzim tartalmú Templomos Csepp>>>

Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.