Tömjén jótékony hatásai:

1. Segíti a stressz és a negatív érzelmek csökkentését

Tanulmányok kimutatták, hogy belégzése közben a tömjénolaj hatása csökkenti a pulzusszámot és a magas vérnyomást.

Szorongásgátló és depressziót csökkentő képességekkel rendelkezik, amely segíthet a figyelemzavarban szenvedőknek is, de a vényköteles gyógyszerektől eltérően, nem rendelkezik negatív mellékhatásokkal, vagy nemkívánatos álmosságot sem okoz.

2. Javítja az immunrendszer működését

Tanulmányok kimutatták, hogy a tömjén illóolaj előnyei kiterjednek az immunrendszert javító képességekre, amelyek elősegíthetik a veszélyes baktériumok és vírusok megsemmisítését. A tömjénolaj erős immunstimuláns aktivitást mutat egyes tanulmányok szerint.

3. Elpusztíthatja a káros baktériumokat

A tömjénolaj fertőtlenítő szer, amelynek antimikrobiális hatása van. Képes természetes módon eltávolítani az influenza és egyébvírusokat a levegőben.

Egy laboratóriumi tanulmány megállapította, hogy a tömjénolaj és a mirhaolaj kombinációja különösen hatékony a kórokozókkal szemben.

4. Javítja a memóriát

Kutatások szerint a tömjén illóolaj felhasználható a memória és a tanulási funkciók javítására.

5. Segítheti a hormonok egyensúlyát

A tömjénolaj előnyei között szerepelhet a menstruációs görcsökkel és a menopauzával kapcsolatos tünetek csökkentése a hormonszint kiegyenlítésével, bár az erre a témára irányuló kutatás korlátozott. A fájdalom, görcsök, fejfájás (másnaposság utáni fejfájás), szorongás, fáradtság és hangulati ingadozások enyhítésére használják.

6. Alvási segédeszközként működik

A tömjénolaj felhasználása csökkenti a szorongás vagy a krónikus stressz szintjét, amelyek megzavarhatják az alvást.

Nyugtató, földelő illattal rendelkezik, amely természetesen segíthet az elalvásban.

Ez a természetes alvási segédeszköz elősegíti a légutak megnyitását, lehetővé teszi a test számára az ideális alvási hőmérséklet elérését.

7. Segít csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat

A tömjénolaj hatása gátolhatja kulcsfontosságú gyulladásos molekulák képződését.

8.  Segít a meditatív állapot elérésében, koncentráció elősegítésében

Elősegíti a koncentrációt például: Rózsafüzér imához, vagy más elmélyült állapot kialakításában.

Felhasználások

  • Belégzés: Az illóolajokat felhasználhatjuk közvetlenül az üvegből belélegezve vagy Aroma Diffúzor használatával párologtatva.
  • Helyi alkalmazás: Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb illóolaj nem alkalmazható közvetlenül, hígítás nélkül. A bőrirritáció kockázata miatt az illóolajokat hordozóolajban kell hígítani.
  • Adalékként: Fürdőolaj – Keverjük össze az illóolajat egy hordozóolajjal és adjuk hozzá a meleg fürdővízhez. Krémben – Egy-két csepp illóolajat hozzáadhatunk egy testápolóhoz vagy hidratáló krémhez, és felvihetjük bőrünkre.