Agricus Blazei az Élet Gombája azaz Isten gombája

AZ ÉLET GOMBÁJA AGARICUS BLAZEI M.

A Templomosok ISTEN GOMBÁJA -ként ismerték a népnyelv az Élet Gombája -ként

Az  Agaricus Blazei Az Élet Gombája a csiperkefélék családjába tartozik, nagyban különbözik az általunk ismert étkezésre szánt csiperkétől.

Bizáncban a IV. századtól kezdve ették az emberek, a Templomos Lovagrend tagjai is innen ismerték meg és használták napi szinten ők Cogumelo de Deus néven azaz Isten gombájaként ismerték!
Az európai orvosok ezt a gyógygombát kezdték el legkésőbb használni, egészen 1965-ig nem ismerték, alkalmazták.
Nagyon magas mennyiségben tartalmaz ß-D-glükánt, ami jelentős szerepet játszhat nagymértékű ellenállóképesség-fokozó és rákgátló hatásában. A gombafaj neve Agaricus Blazei, amit William A. Murrill gombakutató sorolt be 1945-ben.

Mandula íz a magyar név eredete, kiemelkedő immunerősítő hatás

Az Agaricus Blazei M. Az Élet Gombája mandulaszerű ízéről kapta magyar nevét. Először 1945-ben írtak róla. Béta-glükánokat, azaz vízben oldódó poliszacharidokat tartalmaz, s e vegyületek adják rendkívüli immunerősítő hatását.

Legmagasabb mennyiségben a mandulagombában található gyógyhatású poliszacharid, mi több, a benne levő béta-glükánok alacsony molekulasúllyal rendelkeznek, s felszívódásuk egyszerűbb. A gyógygombák közül ezért a mandulagomba számít a legjobb immunmodulátornak. De nemcsak az antioxidáns béta-glükánoknak köszönheti hatékonyságát ez a rostdús gomba.

Olyan, nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat találunk meg benne, mint a kálium, kalcium, nátrium, vas, foszfor, réz, folsav, biotin, niacin és egyéb, igen fontos aminosavak, illetve számos B-vitamin, E-vitamin és D-vitamin.

Az Agricus Blazei M. azazAz Élet Gombája tumor ellenes hatása

Legértékesebb alkotórészei a  -ß-D- glükánok, ezek a gyógy gomba tumor ellenes és tumorképződés-gátló hatásáért felelősek. Emellett nukleinsav származékok, lektinek, szterolok, és más bioaktív anyagok is megtalálhatóak benne. Az ergoszterol (az aktív D3 vitamin elő anyaga) is különösen figyelemreméltó. A kutatások kimutatták, hogy képes a tumor-sejtek vérérképződését megakadályozni, aminek következtében elpusztulnak tápanyag híján a ráksejtek. A daganatos sejtekre gyakorolt növekedés gátló tulajdonságát is bizonyították laboratóriumi körülmények között. A klinikai kutatásokban részt vevő rákbetegek jobban viselték a kemoterápiát és sugárkezelést, javult immunrendszerük ellenálló képessége.

Ez a gomba azzal gyakorol áldásos hatást szervezetünkre, hogy csökkenti a vérzsír- és a koleszterinszintet – megelőzve ezzel olyan komoly problémák kialakulását, mint pl. a szív- és érrendszeri betegségek, gyulladások. Fogyasztásával az artériák rugalmassága megőrizhető, így az atherosclerosis is kisebb eséllyel alakul ki. Javítja az inzulinérzékenységet és alkalmas a hepatitis kezelésére.

A gyógygomba ezen kívül jó védelmet nyújt a sejteknek és azok génállományának a méreganyagok káros hatásaival szemben. A mandulagomba gyulladásgátló és allergiaellenes tulajdonsága is ismert. A szénhidrát anyagcserére gyakorolt előnyeit is megállapították, valamint a cukorbetegségben szenvedőknél az inzulin-anyagcserére gyakorolt jótékony befolyását figyelték meg.

A rákkal szemben a leghatékonyabb

Mégis, leginkább a rákos megbetegedéseket illetően győzte meg a kutatókat eredményességéről, ugyanis a mandulagomba daganat- és vírusölő hatással bír. Tumorellenes hatását laboratóriumi körülmények között és állatkísérletekben is bizonyították. E gyógygomba alkalmazása ugyanis megakadályozta, hogy az egerek szervezetében áttétek alakuljanak ki, s a már meglévő metasztázisok növekedését is meggátolta.

A mandulagomba stimulálja a T-limfocitákat és a makrofágokat, kiváltva a rákos sejtek sejthalálát. Kutatások és tapasztalatok szerint abban is segít, hogy a kemoterápiát kapó páciensek jobban tolerálják a kezelést.

Külön előny, hogy az ebben a gyógygombában található ún. sodium-pyroglutamát a rákos sejtek érhálózatának kialakulását blokkolja. Ugyanilyen hatást gyakorol az ergosterol is, amelyet a mandulagomba szintén tartalmaz, dupla hatást fejtve ki daganatos betegség esetén.

A mandulagomba természetes HIV-vírus elleni szernek számít, baktérium- és Candida-gomba ölő, segíti a sérült májsejtek regenerálódását is.

E gyógygomba tehát kitűnő immunerősítőként óvja szervezetünket, súlyos betegség esetén pedig jelentősen javíthatja az életminőséget.

A MANDULAGOMBA ISMERT FŐBB HATÁSAI

 • Allergia
 • Autoimmun betegségek (pajzsmirigygyulladás, reumás ízületi gyulladás)
 • Cukorbetegség
 • Érrendszeri betegségek
 • Fertőzéses megbetegedések
 • Fogyókúra
 • Gyulladások
 • Hepatitis B
 • Immunerősítés
 • Ízületi gyulladás
 • Keringési problémák megszüntetése
 • Kemo- és sugárerápia okozta tünetek enyhítése
 • Májvédés/regenerálás
 • Méregtelenítés
 • Sejtmegújítás
 • Súlycsökkentés

Csodapatika Facebook oldala , A TEMPLOMOS CSEPP oldala

További cikkek :
Templomos Életmód -Diéta
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Artemisia Annua Anti Covid
A járványt előre látták..
Cikkek a Csodapatikán

Comments are closed.