350x250betegsegsoha

Boldog nyár után negyedik hullám -Egynyári Üröm – Templomos védelem

Jakab Ferenc virológus koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője azt mondta, nem küzdöttük le a koronavírus-járványt közelít a negyedik hullám. Egyértelműen van ok az aggodalomra. Azt látni, hogy még ott is emelkedésnek indult a fertőzésszám, ahol viszonylag magas az átoltottság, például Izraelben.

A professzor azt mondta, már ősz előtt elérheti Magyarországot a negyedik hullám, kis szerencse kell ahhoz, hogy az augusztust még megússzuk.

Sejtettük,hogy így lesz, A vírusok amióta csak létezik sejtes élet a  földön velünk vannak és velünk lesznek. Egyes kutatók szerint több millió fajtájuk létezhet, eddig kb. 5000 –et írt le a tudomány. Minden életformának, növényeknek, állatoknak, gombáknak, egysejtű eukariótáknak és baktériumoknak megvannak a vírusos fertőzéseik. így léteznek az emberiséget támadó fajták is.


A vírusok ellen az élőlények immunrendszere védekezik. Az antibiotikumok nem hatékonyak a vírusok ellen. A vírusok súlyos járványokat okoztak már az emberiség történetében, hogy csak például a spanyolnáthát említsük, amely több hullámban 30 -50 millió áldozatot követelt a világon.

A negyedik hullám közelít

A legújabb vírustámadás az emberiség ellen a Sars-Cov-2 melyet röviden Covidnak is neveznek Immár közel kétszázmillió fertőzött és 4 millió halott világszerte, sajnos hazánkban is átlépte a 30 ezret a betegségben elhunytak száma! 30 ezer honfitársunk halt már bele ebbe a kórba. Mintha eltűnt volna Gyula , Pápa vagy Kiskunfélegyháza teljes lakossága.

És legkésőbb ősszel itt az újabb hullám, immár a negyedik hullám melyet nagy valószínűséggel az indiai vagy más néven delta variáns okoz majd.

A nagy rohanásban, hogy a koronavírus ellen találjunk hatékony gyógyszert, bizonyos kezdeményezések “titokzatos módon” ismeretlenek maradnak a népszerű média és az egészségügyi hatóságok számára. Mintha megelégednének csupán azzal, hogy oltás, vakcina, kizárva minden más megoldást….

Legfontosabb az immunrendszer maximális hatásfokra állítása, mely minden más betegség esetében is a legfontosabb. De a komplex immunerősítők mellé vírusok esetén más is kellhet

Az Artemisia Annua, Egynyári Üröm gyógynövény kivonata meggátolja a SARS-CoV-2 vírus replikációját, terjedését!

Az Egyesült Államok kutatói pedig kimutatták, hogy az Artemisia Annua nevű gyógynövény kivonatai gátolják a súlyos akut légzőszervi koronavírus (SARS-CoV-2). – a jelenlegi 2019-es koronavírus-betegség (COVID-19) járvány – szaporodását.

Az „ Egynyári  Üröm ” néven is ismert Artemisia annua ( A. annua ) Ázsiából származó gyógynövény, amely az artemisinin maláriaellenes szerként is ismeri az orvostudomány.

A kínai egészségügy és korházak is egy hibrid megoldást választottak:

a COVID-19-cel fertőzött betegek 85 százalékánál a kínai kórházak gyógynövény alapú kezelést adtak a konvencionális vírusellenes szerek kiegészítéseként, vagy azok helyett. Ennek a nyugati országokban példátlan döntésnek a megalapozottságát számos tanulmány bizonyítja, kimutatva a Hagyományos Kínai Gyógyászat eredményességét úgy a megelőzésben mint a gyógyításban. Ilyen módon minden páciens a saját szimptómáinak megfelelően összeállított mintegy tíz gyógynövény keverékét kapta kezelésként.
A kínai kormány minden kórházba elküldte a komplementer kezelések főbb kombinácóit tartalmazó listát. Ezen a listán egy speciális növény játszik különleges szerepet: az Artemisia annua.

Ezt a növényt a légzési nehézség tüneteinek kezelésére alkalmazzák

, azoknál akik állapota hajlamos súlyosra fordulni és így elfoglalják a helyeket az intenzív osztályokon, továbbá lélegeztető gépek bevetésére szorulnak. Az Artemisia annua azzal az előnnyel rendelkezik, hogy nincs semmiféle káros mellékhatása és nem toxikus.

Már az ókorban

Már az ókorban , később Bizáncban és Jeruzsálemben a Templomos Lovagoknál komoly szerepe volt egy artemisint, egynyári ürmöt is tartalmazó gyógykeveréknek. Legfőképp abban, hogy sem szív és érrendszeri betegségek, sem fertőző betegségek nem tizedelték őket egy olyan korban amikor a pestis, a kolera, a lepra, a malária és sok sok kegyetlen járvány pusztította a kor népességét.
Nincs feljegyzés , hogy bármely típusú rákos betegség szedte volna közülük az áldozatát. Ebben a 2010-es években újra felfedezett Artemisinin azaz Egynyári Üröm is komoly szerepet játszhatott melynek modern újrafelfedezéséért 2015-ben orvosi Nobel díj jár

Ezen növényt már az ókorban használták a faj neve Artemisia Annua azaz Artemisz istennő nővénye.

A bizánci orvosok gyógyításra használták, a Templomos Lovagok gyógyító papjai pedig a Szentföldi hadjáratok során tőlük vették át ezt az ősi tudást.

Most a New York-i Columbia Egyetem, a Washingtoni Egyetem és a Worcesteri Műszaki Intézet kutatói kimutatták, hogy az artemisinin, az összes flavonoidot tartalmazó kivonat vagy akár a száraz levéltömeg alapú forró vizes A. annua kivonatok magas antivirális aktivitást fejtettek ki a SARS-CoV-2 ellen.

“Ez az első jelentés a négy kontinensről származó A. annua fajták sokféle fajtájának forró vizes kivonatainak SARS-CoV-2 elleni hatékonyságáról .” – mondja Pamela Weathers és munkatársai. “További vizsgálatok meghatározzák az in vivo hatékonyságot annak felmérésére, hogy az A. annua költséghatékony terápiát nyújthat-e a SARS-CoV-2 fertőzések kezelésére.”

Prof. PJ Weathers a negyedik hullám témája
Prof. PJ Weathers  Biology & Biotechnology.

A gyógynövény vírusellenes aktivitását már korábban kimutatták 

Az A. annua gyógynövényt és az általa előállított artemizinint több mint 2000 éve biztonságosan használják számos betegség, különösen a malária kezelésére.

Egy 2005-ben elvégzett tanulmány azt is kimutatta, hogy a gyógynövény vírusellenes hatást fejt ki a SARS-CoV-1 – a 2002 és 2003 közötti SARS járványért felelős vírus – ellen.

Továbbá mind az A. annua növény , mind az artemisinin kimutatták, hogy a kisérletekben csökkentik az interleukin-6 (IL-6) és a tumor nekrózis faktor-alfa (TNF-a) gyulladásos citokinek szintjét .

“Ezek az effektor molekulák problematikusak lehetnek a” citokin-viharban “, amelyet sok SARS-CoV-2 beteg szenved” – mondja Weathers professzor és  csapata.

Miért nem minden címlap, Tv Híradó erről a felfedezésről szól?

Az igazi tét anyagi jellegű: Egyedül a 2017-es évben a tíz legnagyobb multinacionális gyógyszergyártó üzleti forgalma közel 400 milliárd euro volt. Nem hagyják, hogy szárított levelek, tövek és virágok, amiket nem lehet szabadalmaztatni megöljék az aranytojást tojó tyúkot! Itt a negyedik hullám, szuper üzlet a gyógyszergyártóknak.
Egy gyógynövényt , egy gyógykeveréket nem lehet levédetni, monopóliummá tenni!
Hogyan lehet elfogadni, hogy egyszerű gyógynövények meg tudjanak súlyos betegségeket gyógyítani? Ez túl “egyszerű”, nem eléggé “intelligens”!
És mégis… A legélenjáróbb tudomány napjainkban hatalmas erőt tulajdonít a gyógynövényeknek! Ez érvényes az artemisia annuára, de érvényes számtalan más gyógynövényre is, amelyek képesek megsemmisíteni a legsúlyosabb, leginkább megnyomorító betegségeket.

Mit tartalmaz a jelenlegi tanulmány ?

A csapat feltételezte, hogy az A. annua kapszulázott porított szárított levelei biztonságos és költséghatékony megközelítést jelenthetnek a SARS-CoV-2 fertőzések kezelésében, igy a negyedik hullám megfékezésében is.

A kutatók négy, különböző kontinensről származó A. annua fajta kivonatának hatását tesztelték a Vero E6 sejtekben szaporított SARS-CoV-2-n. Értékelték az antivirális hatékonyság összefüggéseit az artemisininnel, a teljes flavonoid tartalommal és a száraz levéltömeggel is.

Valamennyi kivonat anti-SARS-CoV-2 aktivitást mutatott.

Az artemisinin, az összes flavonoid kivonat vagy akár a száraz levéltömeg alapján számított IC50-értékek (a gyógyszer koncentrációja, amely a cél 50% -át gátolja) 0,1-8,7 µM, 0,01-0,14 ug és 23,4-57,4 ug között mozog.

Az egyik, 2008-ban kapott minta továbbra is anti-SARS-CoV-2 aktivitást mutatott, amely összehasonlítható volt a legutóbb begyűjtött vírus fajta mintákkal.

Ez arra utal, hogy a hatóanyag mindenütt jelen van a különböző A. annua fajtáknál, és kémiailag stabil a szobahőmérsékleten történő hosszú távú száraz tárolás során – állítják a kutatók.

Artemisia Annua azaz az Egynyári Üröm Covid tanulmány

Az antivirális hatékonyság az Artemisia Annua -ban

Noha a sima kivonatok hatékonyak voltak, a vírusellenes hatékonyság fordítottan korrelált az artemisininnel és a teljes flavonoid tartalommal. A legjobb hatásfok az egynyári üröm kivonat, csepp formájában mutatható ki.

Az artezunát és a dihidroartemizinin származékai például hatástalanok voltak 100 µM-nél kisebb szinteken.

Ezzel szemben a maláriaellenes artemisinin amodiakin IC50 értéke 5,8 µM.

A kutatók azt is megállapították, hogy a kivonatok antivirális hatást fejtenek ki a SARS-CoV-2 tüskefehérjét tartalmazó pszeudovírusokkal szemben. – a vírus fő struktúrája a gazdasejtekhez való kötődéshez és bejutáshoz. A csapat szerint ez arra utal, hogy az A. annua elsősorban a belépést követő lépés megcélzásával gátolja a SARS-CoV 2 fertőzést.

“Az eredmények azt sugallják, hogy az extraktumok aktív komponense valószínűleg az artemisinin mellett valami, vagy olyan komponensek kombinációja, amelyek szinergikusan hatnak a belépés utáni vírusfertőzés blokkolására” – mondja Weathers professzor és munkatársai.

Az A. annua fogyasztásának hatásainak vizsgálata

Az A. Annua szárított levél (DLA) mint potenciális terápia vizsgálatához Weathers 3 gramm. SAM-fajtából származó kapszulázott DLA-t fogyasztott el, és a csapat két és öt órával később vérmintákat vett markermolekulaként.

A bevételt követő két és öt órában az artemisinin szint 7,04 ug és 0,16 ug / ml szérum volt. 2 óra múlva ez 2,35 ng artemisinin / ml DLA által szállított artemisinin szérumnak felel meg az elfogyasztott DLA grammjára számítva.

A kutatók szerint bár egyértelműen szükség van emberi kísérletekre, a tanulmány azt sugallja, hogy ésszerű mennyiségű DLA fogyasztása költséghatékony kezelésként szolgálhat a SARS-CoV-2 fertőzés szempontjából.

“A későbbi klinikai vizsgálatok is sikeresek voltak , az A. annua , egynyári üröm potenciálisan biztonságos terápiaként szolgálhat a negyedik hullámban, amelyet globálisan ésszerű költségekkel lehet nyújtani, és alternatívát kínálhat az oltásokkal szemben” – zárja a csoport.

Medical News ,Life Sciences  és BioRxiv előzetes tudományos jelentése alapján.
Kutatás publikálói :MS Nair , Y. Huang , DA Fidock , ORCID, SJ Polyak , J. Wagoner , MJ Towler , Prof. PJ Weathers  Biology & Biotechnology.


Egynyári Üröm alapú gyógynövény keverék kivonat már a hivatalos gyógyászatban.

A klorokinnak és az artemisia Kínában történő alkalmazásának a koronavírussal szemben, a Madagaszkári Alkalmazott Kutatási Intézet (IMRA) és a Nemzeti Farmakológiai Kutatóközpont összefogtak tanulmányok lefolytatásában és kutatási protokoll létrehozásában. a malária elleni erényeiről már ismert növény az Egynyári Üröm kutatásában.

Ez a Covid Organikus gyógyszer kivonat kifejlesztéséhez vezetett, amely egy továbbfejlesztett hagyományos gyógymód, amely artemisia-ból ( Egynyári Üröm)  és más endemikus gyógynövényekből áll. Ez a gyógynövény kivonat mix immár hivatalos gyógyszerként funkcionál több ország védekezésében rendelkezésre áll a negyedik hullám megfékezésére.

Szerző: Puskás Attila Sándor – Ultimatemplar a Medical Sience alapján

Templomos Csepp Artemisia Annua azaz az Egynyári Üröm kivonattal

Templomos Életmód – Diéta

Csodapatika Facbook oldala

Comments are closed.