veszélyes gyümölcsök, zöldségek. Mérgező

Tudd, hogyan mérgeznek meg minket láthatatlanul!

A gyümölcsök és zöldségek erősen szennyezettek a legveszélyesebb kategóriájú peszticidekkel (mérgező vegyszerekkel) – derül ki a legfrissebb európai kormányzati adatokból.

A peszticidek, más néven növényvédő szerek. A peszticid szó a latin pestis (romlás, pusztulás, fertőzés) és az -icid (idium = gyilkos, ölő) összetételéből származik, mérgező vegyületek.

Az európai körte (49%),
 a csemegeszőlő (44%),
 az alma (34%),
a szilva (29%)
a málna (25%) arányban tartalmaz el olyan növényvédőszer-maradványokkal,
amelyek:
 a rák,
születési deformitások megnövekedett kockázatához kapcsolódnak,
szívbetegség és más súlyos állapotok
és/vagy mérgező a környezetre,
a legújabb adatok azt mutatják.
A legtöbb még nagyon alacsony dózisban is veszélyt jelent.
A probléma egyre súlyosbodik!

Méreggel permetez -mérgező
Méreggel itatják át a növényeket

A PAN Europe 44 137, a kormányok által 2011 és 2020 között tesztelt friss gyümölcsmintát elemzett, és megállapította, hogy az alma, körte és szilva szennyezettsége 2011 óta csaknem megkétszereződött.

Az Európai Unió 2009-ben döntött úgy, hogy a tagállamainak 2011-től fokozatosan ki kell vezetniük 55 különösen károsnak minősített növényvédő szert, és más anyagokkal kell helyettesíteni ezeket.

Ez eddig igazából azóta sem történt meg, mert a tagállamok szükséghelyzeti használatra hivatkozva még forgalomban tarthatták a veszélyes szereket.

Magyarország nem is fogta vissza magát, az 55-ből 48-at ma is használ a mérgező szerekből, amivel az unióban a listavezető.

Az itthon termelt gyümölcsökben, zöldségekben is nagy arányban találtak peszticideket.
A Pan Europe 2019-as adatai alapján a Magyarországról származó
cseresznye 50,
a fejes saláta 38,
az alma 34,
az uborka 32 százalékában
mutatták ki a legveszélyesebb szerek valamelyikét.
A salátában a harmadik legrosszabb volt Magyarország,
uborkában a legrosszabb, az uniós átlag dupláját mutatta fel.


Egy zöld szervezet szakértői 12 ország almáskertjeit is vizsgálták, és összesen 53-féle növényvédő szert találtak a 85 talaj- és vízmintában.

A mérgező DDT
DDT mindenre..

A nálunk vett talajmintákban még a DDT is komoly mennyiségben kimutatható volt.
A DDT-t már 1968-ban betiltottak ugyan, de ezek szerint még mindig jelen van a földben, a közel 50 éve betiltott szer lebomlási ideje ugyanis nagyon hosszú! Európában és sajnos Magyarországon is súlyosan szennyezett a talaj és így ha nem használnak jelenleg mérgező anyagokat a termesztésnél akkor is bekerülnek növényeinkbe , termésükbe,

Ez alól a gyógynövények sem kivételek! Hiába biogazdaságból származik egy növény, vegyszermentes , biotermesztéssel akkor is a talajból sajnos a növény felszívhatja a súlyosan káros anyagokat ,melyek így feldolgozva bekerülhetnek a kész termékekbe is.

Ezért is fontos számunkra, hogy gyógynövényeink, gyümölcseink nemcsak, hogy 100%-ban vegyszermentes termesztésűek, de alapvető kritérium, hogy olyan területen termesszük ,amely az elmúlt 70 évben nem volt nagyüzemi mezőgazdasági művelésben.

A Templomos Csepp minden gyógynövénye ellenőrzött területről, ellenőrzött, 100%-ban vegyszermentes termesztésből származik.


Zöldséget, gyümölcsöt, vagy akár gyógynövényt vissza ellenőrizhető kistermelőtől vegyünk kizárólag, evvel csökkentve a hosszútávú mérgezés kozkázatát!

Mindig kérdezzünk rá, nézzünk utána ,ha gyógynövény terméket veszünk, az miből készült, hol, és milyen termőterületről származik és milyen körülmények között készült, ki készítette. Csak szakemberek által ,minősített laboratóriumban készült terméket vásároljunk, mivel gyártás során is rengeteg szennyező anyag kerülhet a termékekbe.

Sajnos az Ázsiából származó gyógynövények és termékek még magasabb arányban szennyezettek, ott ugyanis szinte kizárólag nagyüzemi termelésben termesztett növények szolgálnak alapanyagul.

Mindig ellenőrizzük le, hogy egy termék vagy alapanyaga honnan származik!
Nézzük meg a gyümölcsök, zöldségek származási helyét is, mivel a távolról érkező termékek + impregnáló, érlelő és védő vegyszerrel kezeltek!

Európai Uniós Kutatás:
https://www.pan-europe.info/press-releases
Online aláírható Petíció:
https://www.csodapatika.com/ne-hagyjuk-a-gyogynovenyek-betiltasat/

Ha aláírásoddal segítettél ,megosztottad írj a [email protected] –ra ingyenes Artemisia magokért!

További cikkek :
Nicolas Flamel : Halál nem foghat rajtam , betegség ki nem kezdhet.
A 9 gyógyító gyűrű legendája valóság
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Templomos Életmód -Diéta
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Hihetetlen középkori gyógyszerek
Top 12 Csodálatos Gyógynővény
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.