vrkreszt-templomos

A Templomos gyógyítók titka

A Templomos Lovagrend – titokzatos rend.
Nagyon sok legenda kering a mai napig ezen csodálatos rend körül. Egy különleges titkot szeretnék felfedni ma. Nem fizikai kincsekről vagy spirituális tanításokról van szó. A gyógyításról van szó, amely az egyik legértékesebb kincsnek tekinthető – nagy értékű kincsnek!

A Templomos Rendben nem csak harcos szerzetesek voltak, hanem gyógyítók is!

A rend három nagy csoportra oszlott: lovagok, fegyverhordozók és a templomosok saját papjai, káplánjai, gyógyítói. Vezetőjük a nagymester (magister), általános helyettese a sénéchal, második helyettese pedig a katonai ügyekért felelős marsall (maréchal). Ezután az országonként alakult rendtartományok, majd a rendházak, konventek vezetői (preceptor) következtek. Nagyon fontos volt, hogy a tisztségét egyébként élete végéig viselő nagymester sose egymaga döntött jelentős kérdésekben, hanem segítségére volt a vezető tisztségviselőkből álló káptalan, vagy épp helyettesei.

A Vörös Kereszt jelképe

Templomos kereszt és a Vöröskereszt

Ugye ismerős? Fehér alapon vörös kereszt? Ma már senki sem gondol arra hogyan is lett ez a gyógyítás, orvoslás jelképe. De ma bárki rápillant egy fehér alapon egyenlő szárú vörös keresztre azonnal a gyógyítás, korház, orvos, mentő jut eszébe. Vagy a Nemzetközi vöröskereszt

A Templomos ruházatnál érdekes, hogy a kizárólag lovagok által viselhetett fehér köpenyre csak III. Jenő alatt, a második keresztes hadjárat idején kerülhetett fel a vörös kereszt. „E győzedelmes jel segítse őket” – szólt az 1147. április 27-i rendi káptalanon is résztvevő pápa engedélye.

A titokzatos Templomos Rend még titokzatosabb gyógyítói

A Bibliában olvashatjuk, hogy Jézus számtalan embert gyógyított meg mindenféle betegséggel és problémával. Nagyon elfoglalt volt, mint gyógyító és lelki tanító. A Biblia azt is elmondja, hogy az emberek tanúi lehettek Jézus gyógykezelésének. Azt írják, hogy Jézus nem úgy kezelte a betegeket, mint egy normális gyógyító vagy orvos, mint azt feltételezhetnénk. Épp ellenkezőleg, gyógyulási módja nem volt látható, rejtélyes, hirtelen megtörtént, és gyakran csodaként élték meg. Fizikai kezelésekre vagy műveletekre alig volt szükség. Más módon történt.

Amit a legtöbb ember nem tud, az az, hogy Jézus megtanította követőit arra, hogyan kell Isten nevében gyógyítani. Tehát az első keresztények is nagy gyógyítók voltak. Jézus azt a parancsot adta, hogy menjen ki a világba, és hozzon gyógyulást a szenvedő embereknek.

Sokkal később az első templomos gyógyítókat és lovagokat beavatták Jézus spirituális tanításaiba és gyógyító művészetébe.

A Templom hegyen folytatott kutatásaik során talált dokumentumok, apokrif íratok egy része is minden valószínűség szerint ezzel a témával volt kapcsolatos.
 Képességeiket arra használták, hogy meggyógyítsák azokat a zarándokokat, amelyek védelmére esküt tettek, és a csaták után minden bizonnyal meggyógyították a sebesült lovagokat.

Az Isten Szellemével való kapcsolat csodálatos hatalmat, igazságérzetet és erőt adott a csatákban a templomos lovagoknak. De ez az Isteni „tudás” volt az, amely hihetetlen sikert nyújtott a lelki és testi gyógyításban.

A középkori Európában az orvosi tudás csúcsán kétségtelenül a templomosok álltak, sok betegséget kezelni tudtak és megfelelően törődtek gyengélkedő társaikkal.

„A templomos lovagok hosszú életét többnyire egy különleges isteni ajándéknak tulajdonították” – írta Francesco Franceschi, a Szent Szív Katolikus Egyetem római campusának kutatója. A modern tudomány szerint a titok a rend életmódjában és gyógyítóik különleges tudásában rejlik.

Amit biztosan tudunk a dokumentumokból és korabeli leírásokból is, hogy megalkották a
„Jeruzsálem Elixirjét” ezt a csodálatos gyógyító italt, cseppet.


A templomos lovagokról az is kiderült, hogy kevés vagy közepes mennyiségű bort ittak, amelyet gyakran hígítottak és kevertek Aloe péppel és kender főzettel is sok más összetevő mellett ez volt az Elixir Of Jerusalem azaz Jeruzsálem Elixírje, de egyes forrásokban gyógyító italukat Scutum Dei néven is emlegetik, amely Isten Pajzsát jelenti, valószínűleg arra utalva, hogy megvédi őket a betegségektől.

Ma úgy tűnik, sok rejtély végleg elveszett. De a templomos lovagok dicsőséges rendje még mindig létezik, és a gyógyítás művészetét továbbra is gyakorolják és a gyógyital receptje is nagyjából ismerté vált.

Mire használt , használ a Templomos Csepp?

Ahogy a Templomos Lovagok is első sorban általános fáradtság panaszainak javítására ,sérülések, betegségek gyors felgyógyítására használták , így a modern változata is megfelel ezen kívánalmaknak a betegségek megelőzését szolgáló funkciói mellett. Komoly szerepe volt ezen italnak abban, hogy sem szív és érrendszeri betegségek, sem fertőző betegségek nem tizedelték őket egy olyan korban amikor a pestis, a kolera, a lepra, a malária és sok-sok kegyetlen járvány pusztította a kor népességét.Nincs feljegyzés,hogy bármely típusú rákos betegség szedte volna közülük az áldozatát!

Ebben a 2010-es években újra felfedezett Artemisinin

azaz Egynyári Üröm is komoly szerepet játszhatott melynek modern újrafelfedezéséért 2015-ben orvosi Nobel díj járt.

Ezen növényt már az ókorban használták a faja neve Artemisia azaz Artemisz istennő nővénye. A bizánci orvosok gyógyításra használták, a Templomos Lovagok gyógyító papjai pedig a Szentföldi hadjáratok során tőlük vették át ezt az ősi tudást.

Isten Gombája – Az élet gombája

A másik fontos nővény melyet használtak az az Agricus Blazei melyet a Templomosok ISTEN GOMBÁJA -ként ismertek a népnyelv az Élet Gombája -ként ismeri. Bizáncban a IV. századtól kezdve használták az emberek, a Templomos Lovagrend tagjai is innen ismerték meg és használták napi szinten ők Cogumelo de Deus néven azaz Isten gombájaként ismerték!

Az európai orvosok ezt a gyógygombát kezdték el legkésőbb használni, egészen 1965-ig nem ismerték, alkalmazták.Nagyon magas mennyiségben tartalmaz ß-D-glükánt, ami jelentős szerepet játszhat nagymértékű ellenállóképesség-fokozó és rákgátló hatásában. A gombafaj neve Agaricus Blazei, amit William A. Murrill gombakutató sorolt be 1945-ben

Az templomos ital a Jeruzsálem Elixírje néven volt ismert

, ez az eredeti ősi Templomos Ital, melynek modern változata, koncentrátuma a Templomos Csepp. Ez a különleges keverék úgy gondolták, hogy felgyorsítja a gyógyulást, egészségesen tartja a szervezetet és megvédi őket a betegségektől. Ez az ital, elixír tovább táplálta a templomos lovagok élettartamának csodával határos módját.

A mai változat is Szentelt ital, csepp. Nagyidai Zsolt Atya A Jeruzsálemi Templomos Rend lovag papja által -Ordo Supremus Militaris Templi szentelte fel. A Templomos Rend szerint az egészséges , hosszú élet elixirje ez az ital.


“Non nobis domine, sed nomini tuo da gloriam”
Ne nekünk, Urunk, ne nekünk, hanem a te dicsőségedre!

A Cikket a Csodapatika a Templomos Csepp forgalmazója támogatta.  , A TEMPLOMOS CSEPP oldala

További cikkek :
Templomos Életmód -Diéta
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Artemisia Annua Anti Covid
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.