assassins&templars

Az Aszaszinok és a Templomos Lovagok

A Templomos Lovagrend keresztény katonai rend volt, amelyet a 1119-ben alapítottak az Aszaszinok pedig síita nizarita szervezetként 1090-ben jöttek létre. Mindkét szervezet tehát a keresztes háborúk korához köthető.

A Templomosok

Tagjai elit harcosok voltak, akik jellegzetes fehér köpenyt viseltek, vörös kereszttel. Hírnevüket azzal szerezték, hogy a keresztes hadjáratokban számos csatát megnyertek, rettenthetetlenek voltak és soha nem hátráltak meg.
A lovagok első központja a jeruzsálemi Templom hegyen volt. Ez a hegy a három világvallásnak is a szent hegye.
A kereszténység a judaizmus és az iszlám is szent helyként tiszteli.
Itt található a Szikla mecset, az Al Aqsa mecset és itt állt Salamon temploma.
Nevük a „Templomos” erről a legendás helyről származik. Tény, hogy a mai napig a Templom hegy továbbra is az egyik legvitatottabb hely a földön. A lovagok fő feladata a keresztény zarándokok védelme volt a muszlimoktól (többek között).

Az Aszaszinok

Az aszaszinok iszlám hitű, annak iszmáili síita, azon belül pedig nizárita ágához tartozó vallásos közösség volt a keresztes háborúk korában. A közösség alapítója Haszan-i Szabbáh volt 1090-ben.

Aszaszaszinok
Aszaszin ábrázolás


A közösség története az iszmáilita felekezeten belüli, 1070-es években kiütköző viszállyal veszi kezdetét, amely keretei közt a fátimida kalifa, al-Musztanszir Abú Tamim Maadd legidősebb fiát, Abu Mansur Nizárt jelölte meg utódjaként. A fátimida teljhatalmú vezére és hadura, Al-afdal a kalifa legkisebb fiát, Abul-Qasim Ahmadot juttatta trónra. Az iszmáilita felekezet így két pártra szakadt, a trónfosztott Nizár mellett továbbra is kitartó hívek “nizáriták” néven megszakították a kapcsolatot a fátimidákkal és megszervezték ellenállásukat, titkos szervezetüket az Aszaszinok szervezetét. Mai leszármazottaik a IV. Aga Kán vezette nizáriták.

A Böszörmények

Érdekesség, hogy Yaqut al-Hamawi középkori arab történész állítása szerint a 11-13. században Magyarországon élő Böszörmények iszmáilita nizárita muszlimok voltak, akik zsoldosként tevékenykedtek a magyar király megbízásából (magyar aszaszinok ?), egészen Könyves Kálmán uralkodásáig, amikor is az inkvizíció felszámolta a közösségüket.

A Templomos Lovagrend rendjét is 1312-ben feloszlatták, de maga a szervezet és öröksége is tovább él. ( Bővebben a Templomos háromszög a titkok őrzője cikkünkben ) A pletykák továbbra is élnek arról, hogy e csoport teljes titokban létezik, és őrzi a Szent Grált avagy a Sang Reált a királyi vért…

Rengeteg összeesküvés-elmélet létezik a Templomos Lovagról, a harcos-bankárok csoportjáról, amelyet 1119-ben Jeruzsálemben  Hugues de Payns , Godofredo de Saint-Omer (a legenda szerint 9 lovag)  alapította hogy megvédje a Szentföldre tartó zarándokokat.

A rend

A rend pár száz év alatt olyan apparátussá nőtte ki magát, amelyet „a világ első multinacionális nagyvállalatának” neveztek, de feloszlatták, háttérbe vonultak, amikor fenyegetni kezdte erejük
IV. Fülöp francia király hatalmát, aki el is adósodott a lovagok felé.
Azon több száz éve amióta a templomos lovagokat kihallgatták és máglyán megégették, legendájuk soha nem halványodott el, a mai napig él, sőt új virágkorát éli!
Könnyű megérteni, hogy miért élnek képzeletünkben a hős lovagok! Nézzük csak meg a lovagok ábrázolását: fenyegető fém sisakjaik és lángoló vörös keresztjeik ábrázolását, amelyeken hatalmas háborús lovakon ülnek.

A legendák

Már az akkor élt embereknek is megvoltak az elméleteik, legendáik, mendemondáik.
A rend tevékenyégének vége felé sokan azt a hazugságot is elhitték, hogy a templomos lovagok Baphometet imádják és a keresztre köpnek, hogy „buzdítják a szexuális gyakorlatokat” és állandósítják a pénzügyi csalásokat.
Az emberek azt hitték, hogy a Templomos Lovagrend banki tevékenysége során (amely magában foglalta a Jeruzsálembe tartó zarándokok védelmét azzal, hogy átvették a tulajdonukat, csekket írtak nekik, hogy mennyit ér, és Jeruzsálembe érve vehették fel.) óriási haszonra tesznek szert.
Pletykák, mendemondák, legendák szövik át a Templomos Rend történetét.

Templomosok és a kender

Például egy új elmélet szerint a Templomos Lovagrend miatt virágzott a kender használata Európában Az elmélet a Cannabis, Magickal Herbs and the Occult című könyvben jelent meg, amelyben Chris Bennett szerző azt állítja, hogy a templomos lovagok nemcsak történelmi tárgyakat tartottak titokban.

Bennett azt írja a Cannabis Culture című lapnak, hogy az „iszlám cannabis-kultusz, a hassassinok” azaz az Aszaszinok  és a lovagok közötti „kulturális cserék” olyan árúk kereskedelméhez vezettek, mint a „borban oldott cannabis”.

A boros kenderfőzet ivás hagyománya volt, a Hasisi név, amelyet úgy értelmeznek, hogy „hasis-evők” vagy „gyógynövény-adók”, és az „Orgyilkosok”.   Maga az “aszaszin” elnevezés egy (vitatott) etimológia szerint a „hasisfogyasztó” jelentésű arab hasísín szóból ered, amelyet a nizáritákat eretnek szektának bélyegző muszlimok gyalázkodó értelemben használtak a közösség tagjaira.  Ez a gyakorlat elterjedt volt az iszlám világban – magyarázza Bennett, Dr. Mike Aldrichet idézve.

Aszaszinok

„A [hassassinok – aszaszinok ] kultuszába történő beavatáshoz használt „gyógyszert” a paradicsom víziójának megszerzésére használták fel.  Nem zavarta őket a világ, nem használták fel küldetéseik során, és nem tette őket őrültté. Éppen ellenkezőleg, […] legalább egy röpke bepillantást engedett nekik egy teljesen magasabb rendű létezésbe.

Ezt a hagyománykészletet állítólag a templomos lovagok örökölték az aszaszinok és a lovagok között folytatott kapcsolataikból, akikkel „jó tudás kereskedelmében vettek részt”.

Ez a tény még „okkult elméletéhez is vezetett [amely a 18. században kialakult], miszerint az európai lovagokkal az Aszaszinok szövetségre léptek, és egymás okkult titkaikat is tiszteletben tartották. Valószínűleg a helyzet egyszerűen egy „ideiglenes együttműködés volt [a templomosok és az Aszaszinok között] a Közép-Keleten élő közös ellenségekkel szemben”, de ez nem akadályozta meg az embereket abban, hogy keresztes hadjárat által heves érzelmek közepette negatív hírben tüntessék fel a kapcsolatot a muszlimok és a templomosok között.

A kölcsönhatások jellegétől függetlenül Bennett azt állítja, hogy „a templomosokat szellemileg befolyásolták az iszlám bizonyos mozgalmai”, és „rendjük alkotmányának néhány részét kölcsönvették ettől a  szektától azaz az aszazinok szervezetétől”. Idézi Konrad Bercovicit mondván:
„Ezek a lovagok a növényeket, különböző kender fajtákat és  a Cannabis Indica- t hozták haza , amelynek használata erősen halucinogén. ” És valóban „a hasis kultusza virágzott Európában, miután a lovagok visszatértek Franciaországba”.

Indica az Aszszaszinok fajtája
Az Indica nővény


Georg Luck, a Johns Hopkins Egyetem professzora úgy véli, hogy a híres Szent Grál legendának is van kapcsolódása a Kender élvezetéhez.  „A [ aszaszinok ] tagjai hasist ittak vagy szívtak annak érdekében, hogy halhatatlanná váljanak […] A [hasis bor] ötletet adhat a Szent Grál fogalmához, amelynek […] anyagnak kellett lennie, vagy egy olyan tárgy […], amely a földön boldogságot és a mennyben boldogságot nyújt a kiválasztottaknak. ”

Templomos gyógyítók, a főzet gyógyhatásai

De ne higgyük azt, hogy a Templomos Rend gyógyítói a kender levét bódító szerként használták mint az aszasszinok, ha esetleg ez esetenként elő is fordult, ők a kendernek ősidők óta gyógyító szerepét használták, mely a mai napig, a modern orvoslás része.
Az ember az újkőkor óta termeszt kendert és ezt több neolitkori régészeti emlék is bizonyítja.
Nincs a földön még egy olyan növény, amely olyan régóta „hű társa” volna az embernek, mint a kender. Minden fejlett ókori kultúrában hasznosították: haszon, gyógy és kábító növényként. Az indiai védákban erős afrodiziákumként emlegetik, az ókori egyiptomiak gyógyító erejű és mágikus növényként tisztelték, az ókori kínaiak pedig nemcsak kötélkészítésre, hanem az időutazás egyik eszközeként is használták. Az emberiség állítólag több mint 9 ezer éve termeszti ezt a növényt.

Az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény.

Olaj és rostnövényként szinte az egész világon termesztik. Számtalan felhasználási módja ismert. Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták. Leveleiből és virágából teát főznek, süteményeket sütnek, bódító elixíreket, gyógyító tinktúrákat és sebgyógyító kenőcsöket kevernek. Ugyanakkor jelentős étrend-kiegészítő is, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat. Napjainkban a legtöbb embernek a kábítószer jut róla eszébe, ezért tiltják a növény termesztését, nem veszik tudomásul, hogy őseink mindennapi étke volt. Gyógyító hatása évezredek óta ismert, a különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak.

Jeruzsálem Elíxirje

A templomosok nyilvánvalóan elkészítették a Jeruzsálem Elixirje nevű saját aloe-alapú kender főzetet tartalmazó gyógyitalukat is, és ezt fertőtlenítő, gombaölő és baktériumölő szerként használták fel. Természetesen nem féltek megvizsgálni a kannabisz fogyasztásának határait , de valószínűleg nem úgy mint az aszaszinok .
A kender használatának ismerete odáig terjedt, hogy a marihuánaborok és tinktúrák receptjei kezdtek megjelenni az európai alkímiai és orvosi szövegekben. A Templomosok korától a legnagyobb alkimisták, gyógyítók, orvosok kísérleteztek a gyógyítás Szent Gráljaként emlegetett ital elkészítésével.

Érdekes , hogy a Templomos rendi lovagok elfogása utána akár több évig tartó vallatások, kínvallatások során is előtérbe került maga a Jeruzsálem Elixirje néven ismert gyógyitaluk és ezen ital, szer változatai.

A Templomosok keresett kincse nem csak az arany és készpénz utáni kutatásban merült ki elfogásukkor, hanem szent tárgyaik, relikviáik és titkos tudásukra is kiterjedt.

Mint ahogy sem vagyonukat, sem szent tárgyaikat nem találták sem akkor sem a mai napig, így tudásukat sem adták át vallatóiknak.  Jeruzsálem Elíxirjének pontos receptjét sem árulták el, annak alapanyagait sem árulták el a köztudott pálmabor, aloe-vera pép és a kender kivonatán kívül.
A középkor alkimistái is keresték a csodálatos szent ital pontos receptjét, mert csodatevő hatást tulajdonítottak neki, így az orvosságok bölcsek kövét látták benne.

Jeruzsálem Elíxirje azaz a Templomos ital, csepp

Szerencsére a recept ha részletekben is, több felelhető korabeli iratban megtalálható. A teljes recept pedig csak a XX. század végére állt össze az újonnan megtalált leírások, töredékek alapján. Talán ez a titkuk részben megfejtődött mára? A titkok nehezen adják meg magukat. De ezen titkok is elvezettek a lovagok bukásához. A vádak között bizonyosan szerepelt „bűnös” titkos italuk fogyasztásának rituáléja is.

A Templomos Lovagrend tagjai azonban biztosan nem voltak egyenesen cannabis-kereskedőnek tekinthetőek , de tagadhatatlan, hogy a Közel-Kelettel és az Aszszaszinok szervezetével való interakcióik hatással voltak ezen speciális  kultúrára hazájukban és Európában való megjelenésében .
Azt gondolni, hogy a Kendernövény táplálta az egyik legtartósabb összeesküvés elméletet a csoporttal kapcsolatban, nem elhanyagolható és elég figyelemre méltó teória.

Kender felhasználási módjai , élettani hatásai

Felhasználható részei: levele, magja, magjának hidegen sajtolt olaja.
Alkalmazás módjai: tea, élelmiszer (mag), hidegen sajtolt magolaj.
Tea: A kereskedelemben kapható különböző ízesítésű kenderteák.
Magja: Sok közösség termesztette a kendert magjáért és többnyire a zabkásához nagyban hasonló módon fogyasztották. A kendernek a szójához hasonlóan magas a fehérje tartalma, míg az íze a dióhoz hasonló.

Hidegen sajtolt kender magolaj: Étrend-kiegészítőként naponta 1-2 ml fogyasztása javasolt. Külsőleg gyulladt és krónikus bőrbetegségek kezelésére alkalmazhatjuk, az adott bőrfelületre kenve.

Ez a templomosok itala ,nem aszaszinok itala

Magjából magas tápértékű olaj sajtolható, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyek felelősek immunválaszunkért, megtisztíthatják az érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól, de mivel a test önmaga nem képes előállítani táplálkozással kell felvenni.
Található benne:6% Palmitin, 2% Stearin, 2,3 % egyéb zsírsavak, valamint 19%-ban Omega-3, 57%-ban Omega-6 zsírsav, amelyek javítják a szív egészségét. Ezeknek a többszörösen telítetlen zsírsavaknak nagy szerepük lehet az agy megfelelő működésében, az anyagcsere folyamatokban, a szaporodásban, és segíthetnek a bőr és a haj egészségének megőrzésében.

Tanulmányok

Tanulmányok bizonyítják, hogy az Omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását. Tartalmaz még 12% Omega-9 zsírsavat, amely nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy korlátozott mennyiségben az emberi szervezet is képes előállítani. Mindemellett segíthet egyensúlyban tartani a vércukorszintet, segíthet helyreállítani az immunrendszert, valamint csökkentheti a lerakódást az érfalakban. 1,7% Gamma-linolénsav (GLA) tartalma egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának és ugyanolyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos lehet fekélyek gyógyítására, ízületi gyulladás, valamint gyulladással járó betegségek kezelésében. A GLA alkalmazásával sikereket értek el már daganatos betegek kezelése során is, használták azonban ekcéma és a menstruációs ciklussal járó mellfájdalom kezelésére is. Pillanatnyilag a drog terápiás értékét mérlegelik rák-kemoterápiás betegeknél fellépő rosszullét, hányás ellen, legyengült AIDS-es és rákos betegek számára étvágyjavítóként, fájdalomcsillapításra, rákbetegeknél és műtétek után, izomgörcsök oldására sclerosis multiplex esetén és a szem belső nyomásának csökkentésére.

A kender javíthatja az immunrendszer működését

, ezáltal több immunológiai betegség kiegészítő kezelésére szolgálhat. Segíthet megszüntetni a menstruációs, a neuralgiás és a reumás eredetű fájdalmakat. Csillapíthatja a görcsöket és a hasfájást. Külsőleg alkalmazva meggyorsíthatja a sebek gyógyulását. Segítséget nyújthat bőrsérülések, viszketegség, nyálkahártya-gyulladás, vörös, allergiás jellegű bőrkiütések kezelésében. A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, az anyagcsere folyamatokban, továbbá segítenek fenntartani a bőr és a haj egészségét. Hatásos lehet ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. Emelheti a szervezet energia és az anyagcsere szintjét. Sportolás után segíthet a megterhelt izmok regenerálódásában. Külsőleg alkalmazva az egyik leghatásosabb növény lehet a száraz bőr kezelésére.

Kendermag olaj

Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyasztható önmagában kortyolgatva, de úgy is, hogy az ételeket meglocsoljuk vele, vagy italba tesszük. Kiváló salátákhoz, főtt vagy párolt zöldségekhez, vagy vaj helyettesítésére. Fogyasztása során a gyomor falát vékony réteggel vonja be, ezáltal a termelődő gyomorsav nem irritálja az üres gyomrot és csökkenhet az éhségérzet, ami a méregtelenítés és a hatékony fogyás alapfeltétele. Előírt mennyiségével migrént, menstruációs és reumatikus fájdalmakat, depressziót, epilepsziát, alsó végtagi bénulást kezelnek vele.

Este alkalmazva segíthet az elalvásban, de nem narkotikus hatású. Nyugtató hatása lehet, ezért a depresszió és a migrén kiegészítő kezelésében alkalmazható, akár hosszabb távon is. Az idegrendszerre szedett gyógyszerekkel, altatókkal együtt szedhető, azokkal nem lép kölcsönhatásba. Drog és alkoholelvonás kellemetlen mellékhatásainak csökkentésére az orvosi szakirodalom is ajánlja.

Kender fogyasztásának előnyei:

Omega-3, Omega-6 és GLA esszenciális zsírsavak kitűnő forrása. Csökkentheti a koleszterin szintet (LDL), a vérnyomást és helyreállíthatja a vérkeringést. Emelheti az energia és anyagcsere szintet, javíthatja a szervek működését, segíthet az immunrendszer működésében. Enyhítheti a menstruációs görcsöket és az ízületi gyulladással járó tüneteket. Sportolás után segíthet az izmok regenerálásában, valamint hatásos lehet a száraz bőr kezelésére.

Érdekesség:

A kendernek lényegesen durvább rostja van, mint a lennek, ezért felhasználása is sokoldalúbb. Finomabb rostjából vásznat, a durvábból zsineget, kötelet, zsákot, ponyvát, tömlőt, készítenek.

A Cikket a Csodapatika a Templomos Csepp forgalmazója támogatta.  , A TEMPLOMOS CSEPP oldala

További cikkek :
Templomos Életmód -Diéta
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Artemisia Annua Anti Covid
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.