Az Orvosi Aloe Vera mint gyógyszer és a Templomos Csepp

Az Aloe vera hivatalos gyógynövény a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvbe és az Európai, valamint Amerikai Gyógyszerkönyvekben is!

Az orvosi aloé (Aloe vera) az egyszikűek (Liliopsida) osztályának spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, ezen belül a fűfafélék (Asphodelaceae) családjába tartozó faj.

Mostoha, sivatagi körülmények között él, a túlélés mestere! Ennek a tulajdonságának köszönheti gyógyító erejét! A Növény dacolva a sivatagi forrósággal, éjszakai hideggel, vízhiánnyal igen magas víztartalmú leveleket növeszt amelyben számtalan bioaktív hatóanyag található, amely az emberi egészség megőrzését szolgálja segíti!
 Használható külsődlegesen és belsőlegesen egyaránt!

Aloe Vera Orvosi - A Templomos lovagok titkos italának összetevője
Orvosi Aloe Vera

az Aloe Vera fő hatóanyagai:

Poliszacharidok ( immunstimuláns és antibiotikus tulajdonsággal rendelkező bioaktív anyagok) aminosavak, enzimek.

Eddig összesen 75 tápanyagot mutattak ki az Aloe vera géljében.
 Ezek közül a legfontosabbak a következők:

Lignin: fás anyag, a cellulózzal együtt fordul elő. Kimutatták, hogy behatol a bőrbe, és valószínűleg segít az aloé-gélnek bejutni a bőr szerkezetébe.

Szaponinok: Antiszeptikus hatású, természetes szappanszerű tisztítószerek, amelyek kiválóak a bőr tisztítására.

Antrakinonok: 12 féle antrakinont azonosítottak. A gél nedvrétegében találhatók, régen hashajtó és purgáló hatásuk miatt használták az állatoknál.

Krizofánsav és emodin: Ezek a vegyületek előnyös hatásúak egyes bőrbetegségek, például a pikkelysömör és a tarlósömör esetén.

Fahéjsav: Segít lebontani a bőrön található elhalt szöveteket.

Antracén: Az antracén dimetil-szulfoxiddá alakul át, természetes gyulladáscsökkentő, kiváló a csontozat és az izomrendszer gyulladásos bántalmai, az izületek, inak, szalagok és izmok sérülései ellen.

Az antrakinonok emellett meglehetősen erős fájdalomcsillapító hatással is rendelkeznek. Azt is kimutatták róluk, hogy gátolják a baktériumok, vírusok, gombák és élesztőgombák szaporodását.

 Ásványi anyagok:

Az aloe gél legalább 9 ásványi anyagot tartalmaz: kalcium, nátrium, vas, kálium, króm, magnézium, cink, mangán és réz. Ezek az anyagok gyakran komplex formában fordulnak elő, és a vitaminokkal és enzimekkel szinergista hatást fejtenek ki.

Vitaminok:

Az orvosi aloé több természetes vitamint tartalmaz, elsősorban A-vitamint, C-vitamint, E-vitamint, B1-B2-B6-B12 vitamint, valamint folsavat és niacint.

Az orvosi aloéban előforduló cukrok hatásai:

  • Az emésztőcsatorna falán bevonatot alkotva csökkentik a bélből felszívódó toxinok mennyiségét.
  • Elősegítik az emésztés során lebomló cukrok, aminosavak és zsírsavak felszívódását.
  • Képesek megszilárdítani a sejtmembránokat, ezáltal csökkentik azok átjárhatóságát a mikroorganizmusok ( pl vírusok) számára.
  • A cukrok síkosító hatást fejtenek ki az izületekben. Befolyásolják az izületi nedv termelődését, és összetételét.
  • Javítja a sejtek közötti folyadékáramlást.
  • Elősegíti a tüdőben a gázcserét, ezáltal enyhíti az asztma tüneteit.
  • A mannóz-2-foszfát nevű cukorról kimutatták, hogy fontos szerepet játszik a sebgyógyulásban.

A Templomosok híres gyógyító itala a Jeruzsálem Elixírje a Templomos Csepp

A templomos lovagokról köztudott, hogy kevés vagy közepes mennyiségű bort ittak, amelyet gyakran hígítottak és kevertek Aloe péppel és kender főzettel is sok más összetevő mellett ez volt az Elixir Of Jerusalem azaz Jeruzsálem Elixírje, de egyes forrásokban gyógyító italukat Scutum Dei néven is emlegetik, amely Isten Pajzsát jelenti, valószínűleg arra utalva, hogy megvédi őket a betegségektől.

Miből állt a híres gyógyital? Mire használták, milyen hatása volt?

Jeruzsálem Elixírjét a Templomos Lovagok is első sorban általános fáradtság panaszainak javítására ,sérülések, betegségek gyors felgyógyítására használták a betegségek megelőzését szolgáló funkciói mellett. Komoly szerepe volt ezen italnak abban, hogy sem szív és érrendszeri betegségek, sem fertőző betegségek nem tizedelték őket egy olyan korban amikor a pestis, a kolera, a lepra, a malária és sok-sok kegyetlen járvány pusztította a kor népességét.


A Templomos Csepp Elíxir leírása

Nincs feljegyzés, hogy bármely típusú rákos betegség szedte volna közülük az áldozatát.

Jeruzsálem Elixírje és annak a Templomos gyógyítók által kikevert esszenciájának, cseppjének pontos receptje a Vatikán könyvtárában bizonyosan megtalálható, de egy-egy leírás Tomarban a „templomos Vatikánban” és Santiago de Compostellában Szent Jakab városában is el van helyezve tudomásunk szerint.

Mit is tartalmaz a Templomosok gyógyitala és esszenciája?

Ami köztudott az alap Jeruzsálem Elixírje ital Aloe Verát, Kender kivonatot és pálmabort tartalmazott.

A Templomos gyógyítók leírásiban szerepel még az Isten Gombája (Cogumelo de Deus, Agricus Blazei) ,és az Artimisia Annua azaz az egynyári üröm használata is. A magyar Ürmös Bor mint gyógyital évszázadok óta ismert, így nem ismeretlen a mai ember számára sem, bár a templomosok speciálisan az Egynyári Ürmöt , Artemisia Annuát használták, míg a magyarok más ürömfajtákból készítették, készítik az ürmösbort. Az Artemisia Annua gyógyító hatásának vizsgálatáért, újrafelfedezéséért és az egynyári üröm maláriaellenes hatóanyagának felfedezéséért Tu Ju-Ju kínai gyógyszerész 2015-ben elnyerte az orvostudományi Nobel-díjat! Tudtak valamit ezek a Templomosok!


A Csodapatika elkötelezett amellett, hogy csak az általunk is ismert, megbízható biotermesztőtől, független minőség ellenőrző szervezet által bevizsgált alapanyagokból laboratóriumi körülmények között, gyógyszerész szakember által készített terméket forgalmazunk!
Csodapatika -Templomos Csepp >>

További cikkek :
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Templomos Életmód -Diéta
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Hihetetlen középkori gyógyszerek
Top 12 Csodálatos Gyógynővény
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.