MIÉRT JÓ A MORINGA A NŐK SZÁMÁRA?

A Moringa azaz a csodafa már világszerte elnyerte az egészségtudatos nők és a hírességek, sztárok rajongását.
Nemrégiben Naomi Campbell és Martha Stewart is a moringát nevezte meg az egész test táplálásának és energizálásának, valamint a nagyobb immunrendszer támogatásának egyik leghatékonyabb módjaként.
A moringa mindennapos fogyasztása lehet az az új változás, amelyre a szüksége van.

De miért jó a moringa kifejezetten a nők számára?

Ha kíváncsi a moringa napi fogyasztásának általános hatásaira, összefoglaltuk az ön számára néhány főbb okot!

A moringa olyan szuperélelmiszer, amely évezredek óta táplálja a nőket, és számos tanulmány szerint a nők általános egészségének létfontosságú része.

MIÉRT JÓ A MORINGA A NŐK SZÁMÁRA?

A csodafa egészségre gyakorolt ​​előnyei tudományosan jól dokumentáltak, az előnyeiről évről évre további kutatásokat tesznek közzé.
“Csodafának” hívják a világ számos kultúrájában, és jó okkal! Az alábbiakban bemutatjuk néhány alapvető előnyét.

1. A MORINGA OLYAN, MINT EGY MULTIVITAMIN

Amivel tápláljuk a testünket, az táplálja a testünket alkotó rendszereket is. A Moringa magas A-, C-, E-vitamint és maroknyi B-vitamint tartalmaz. Ezeket a vitaminokat „antioxidáns vitaminoknak” nevezik, és segítenek leküzdeni a betegségeket és a fertőzéseket. Az A- és E-vitamin szintén hozzájárul a sejtek egészségének megőrzéséhez, és megakadályozza a sejtmutációkat.

Ismerős az örökké duzzadt és rossz érzés minden hónapban? A z E-vitamin hasznos eszköz a premenstruációs időszakban, a Moringa segíthet néhány ilyen tünetben. Az E-vitamin egyike azoknak a vitaminoknak, amelyek elősegítik a bőr, a haj és a köröm egészségét. Ezért használják egyes emberek a moringát a házi arcmaszkjukban is.

A nőknek bőséges B-vitaminokra van szükségük

a fáradtság megelőzésében és a kognitív funkciók fokozásában. A B-vitaminok más vitaminokkal együttműködve a kalóriákat energiává alakítják az anyagcsere fokozása révén. A moringa jó B1-, B2- és B3-vitaminforrás, mint bármely más növényi forrás. Egy pár csepp csodafa kivonat olyan, mint egy növényekben gazdag tál energiája.

Egy napi adag moringa ( 1 teáskanál Templomos Csepp tartalmazza) négyszer annyi kalciumot tartalmaz a tej, négyszer nagyobb az A-vitamin mennyiség mint  a sárgarépában és háromszor annyi a kálium mint a banánban.

A kalcium fontos az oszteoporózis és a szívbetegségek megelőzésében. A vashiány az egyik leggyakoribb hiány a fiatal nők körében, és vérszegénységhez vezethet. A növényi eredetű fehérje segít abban, hogy alapvető sejtstruktúrái egészségesek és robusztusak maradjanak. A kálium elősegíti az egészséges szív, izomerő és erős anyagcsere fenntartását. Segít a szorongás és a stressz ellen is, ami úgy tűnik, mintha generációnk számára lenne napi probléma.

2. MORINGA HANGULATJAVÍTÓ

Néhány nap egyszerűen hangulatjavításra szorul, és ebben a csodafa segíthet. Stressz idején megnyugtató, hogy gyorsan és egyszerűen meg lehet szerezni a nőként szükséges tápanyagokat – különösen „bizonytalan” időkben.

Hogyan befolyásolja a moringa a hangulatot?
Ez bonyolult, de összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat. Fontos megjegyezni, hogy nincs olyan szuperélelmiszer, amely az egészségi állapot azonnali „gyógyírja”. A tartós, napi fogyasztás az ami hosszú távú egészséget teremt. Ezeknek a szokásoknak a gyűjteménye segíti a vitalitás és fittség általános érzését.  A Csodafa kivonata csak egy darab ebből a rejtvényből!

A Templomos Csepp a Moringa (Csodafa) mellett  a következőket tartalmazza : PQQ + Q10C- és D3-vitamin, Szelén , Egynyári Üröm (Isten Fája), Agricus Blazei (Az élet gombája) , Orvosi Aloë Vera kivonat, Kende Olaj, Mentaolaj, erdei gyümölcs . A csepp erősen koncentrált növényi eredetű kivonatok egyedülálló ötvözete. Éppen ezért a készítmény nem csak maximálisan hatékony, de teljes mértékű biztonságot is nyújt.

Templomos Csepp Moringa kivonattal

A többi összetevő mellet a  Csodafa segíthet egyensúlyba hozni neurotranszmittereinket, és emelheti a hangulatunkat. Hogyan? A neurotranszmitterek azok a vegyi anyagok, amelyek kommunikálják az agyaddal, hogyan kell működni, és melyik agyrésznek kell működnie.

Egy tanulmány feltárja, hogy a csodafa kivonata hogyan segít a szerotonin felszabadulásában, amely a hangulathoz, memóriához és a stressz-válasz rendszerhez kapcsolódó kulcsfontosságú neurotranszmitter . Hasonlóan ahhoz, mint a testmozgáskor, óriási mennyiségű neurotranszmitter szabadul fel az agyában – és ezáltal segíti a jobb hangulatot a stressz leküzdésében – a csodafa kivonata segíthet az agynak a szerotonin felszabadításában.

Ez a tényező a moringa antioxidáns faktoraival együtt segíthet az oxidatív stressz leküzdésében. Függetlenül attól, hogy a stressz fenyegető határidőkből, bizonytalan helyzetbőll vagy környezeti stressz faktorokból fakad, a moringa segíthet az általános jóérzéssel párosuló testi-lelki harmónia megteremtésében.

3. MORINGA FOKOZZA A HANGULATOT

Moringát afféle afrodiziákumként és teljesítménynövelőként is használják.
 A tudósok nem teljesen biztosak abban, hogyan történik ez, de az elmélet része, hogy a moringa csökkentheti a stresszhormonokat. Amikor kevésbé vagyunk stresszesek, nagyobb valószínűséggel van kedvünk más örömökhöz. A moringa általános tápanyag-sűrűsége is segíthet ebben; vitaminokban gazdag ételeket fogyasztva nagyobb az esélyünk arra, hogy több fizikai tevékenységet folytassunk.

A Moringa emellett segít blokkolni a szexuális diszfunkcióért felelős agyi tevékenységeket, és növeli az agy tesztoszteronszintjét; a tesztoszeron nemcsak hormon a férfiak számára. Egy másik tanulmány megállapította, hogy a moringa kivonat mind a férfiak, mind a nők esetében fokozta a véráramlást a nemi szervekben.

Ha ez nem valamiféle hangulatjavító, akkor nem tudom, mi az. Miért ne tenné a Csodafát tartalmazó cseppeket a mindennapi rutin részévé?

4. MORINGA GAZDAG VASBAN

A vérszegénység olyan állapot, amikor a vérben nincs elegendő egészséges vörösvértest vagy hemoglobin ahhoz, hogy oxigént szállítson a test sejtjeibe.

A vérszegénység gyakran fáradtságot, könnyedséget és légszomjat eredményez. Az állapot jelenleg csak Amerikában 3,5 millió embert érint. A legújabb tanulmányok szerint a csodafa levelek kivonatai jobban képesek javítani a vashiányt, mint a hagyományos vaskészítmények.

Egy evőkanál Moringa tartalmazó pár csepp kivonat is kiváló vasforrást biztosít.

A vérszegénység a nőket gyakrabban érinti, mint a férfiakat; a férfiaknak azonban előnyös a vasban gazdag ételek fogyasztása is!

5. MORINGA TEJSERKENTŐ

A Moringa nagyszerű a kismamák számára.

Több tanulmány kimutatta, hogy a moringa növelheti az új kismamák által termelt anyatej mennyiségét . Egy tanulmányban azok az új kismamák, akik napi 35 mg moringát kaptak, lényegesen több anyatejet termeltek, mint azok, akik placebót kaptak.

A Moringa nemcsak növeli a kismamák által termelt anyatej mennyiségét, hanem gazdagítja az anyatej táplálkozási minőségét is. A moringában magas az A-vitamin, az újszülöttek számára jelentős jelentőségű tápanyag. 

Nyugat-Afrikában a kismamák kiaknázzák a csodafa táplálkozási előnyeit azzal, hogy az anyatejhez adják, hogy megfeleljenek a csecsemő tápanyagigényének.

Összefoglalva:

A Moringát évszázadok óta használják arra, hogy megszerezzék a virágzáshoz szükséges legfontosabb tápanyagokat. A modern laboratóriumok előtt őseink felismerték a moringa gyógyhatásait. Ma a tudomány ismételt tesztekkel kezd megjelenni, amelyek megerősítik Moringa csodálatos táplálkozási portfólióját. Számos kultúrában jó okkal „csodafának” hívják!

A Csodafa kivonata hihetetlen előnyöket rejt a nők egészsége számára, és könnyen hozzáadható a napi rutinhoz. Próbáljon először egy teáskanálnyi Templomos Cseppet (mely 2-3 teáskanálnyi őrölt moringa kivonatát tartalmazza) és néhány hét után érezni fogja a jótékony hatásokat!

A Moringa hatásairól bővebben ebben a cikkben írtunk >>>>

A Cikket a Csodapatika a Templomos Csepp forgalmazója támogatta.  , A TEMPLOMOS CSEPP oldala

További cikkek :
Templomos Életmód -Diéta
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Artemisia Annua Anti Covid
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.