A titkos tudás temploma

Az indiai Tamil Naduban van egy templom, amely figyelemre méltó titkot rejt. A templomot Shivának, a hinduizmus legfőbb istenének szentelték, akiről úgy gondolják, hogy az univerzum teremtője és elpusztítója. De ami ezt a templomot egyedivé teszi, az nem az építészete vagy a rituáléi, hanem a kőfaragványai, amelyek lenyűgöző igazságot tárnak fel az élet eredetéről, őseink titkos tudás birtokában voltak.

A titkos tudás temploma

Az emberi fogantatás és születés folyamata a kőbe vésve – a titkos tudás

A faragványok körkörösen helyezkednek el Shiva központi alakja körül, akit a teremtés és a pusztítás kozmikus táncában ábrázol. A domborművek elképesztő részletességgel mutatják be az emberi fogantatás és születés folyamatát attól a pillanattól kezdve, hogy a spermium találkozik a petesejttel, egészen addig a pillanatig, amikor a baba kiemelkedik az anyaméhből. A faragások olyan pontosak, hogy a szaporodás során fellépő mikroszkopikus eseményeket mutatják be, mint például a kromoszómák fúzióját és a sejtek osztódását.

A rejtély, hogyan tudtak az ókori indiaiak a megtermékenyítésről

Hogyan lehetséges ez? Honnan tudtak az ókori indiaiak a mikroszkóp nélkül a megtermékenyítés és magzatfejlődés sejtszintű folyamatáról? Hogyan faragtak ilyen bonyolult részleteket a kőrbe minden modern eszköz nélkül? Honnan került a birtokukba a titkos tudás?  Ez néhány olyan kérdés, amely elgondolkodtat és lenyűgöz mindenkit, aki látja ezeket a faragványokat.

Különböző elméletek és magyarázatok erre a rejtélyre

Különféle elméletek és magyarázatok léteznek erre a rejtélyre. Egyesek szerint a templom  kb. 6000 éves, és a faragványok néhány ősi legendán alapulnak, amelyek olyan bölcsekkel kapcsolatosak, akiknek isteni látomásaik voltak az élet titkairól. 
Mások vizsgálatok szerint a templom körülbelül 2000 éves, és az indiai civilizáció aranykorában épült, amikor a tudomány, a művészet és a spiritualitás együtt virágzott. A faragványok a természet és az állatok közeli megfigyelésével, analógiák és szimbólumok felhasználásával készülhettek az emberi szaporodás magyarázatára.

A tudás magasabb formájának lehetősége

De lehet, hogy több is van ebben a rejtélyben, mint amilyennek látszik. Egyesek azt sugallják, hogy az ókori indiaiak hozzáfértek a tudás magasabb formájához, amely túlmutat a fizikai érzékszerveiken. 
Lehetséges, hogy ezt a tudást istenektől kapták, vagy olyan szent szövegekből, amelyek az élet különböző területeiről rejtett bölcsességet tartalmaznak. Lehetséges, hogy meditációs és jógatechnikákat is alkalmaztak magasabb tudatállapotok eléréséhez, és az anyagi világon túli finom valóságok érzékeléséhez.

A faragványok tudományos, művészi és szellemi jelentősége

A faragványok nemcsak tudományos csodák, hanem művészi remekművek és spirituális üzenetek is. A faragványokon különféle égitestek láthatók, mint például a nap, a hold, a csillagok és a bolygók, amelyek az asztrológia és a csillagászat, valamint az emberi élet kapcsolatára utalhatnak. A faragványok bizonyos szimbólumokat is használnak, például kígyót, halat, edényt és rügyet, amelyek a kontextustól függően eltérő jelentéssel bírhatnak.

A tanúságtétel az ókori indiai civilizáció fejlett tudásáról, kultúrájáról és szellemiségéről

A faragványok az ősi indiai civilizáció fejlett tudásáról, kultúrájáról és szellemiségéről tanúskodnak. Információk és inspiráció kincsesbányája a modern kutatók, történészek és rajongók számára. Emlékeztetnek az élet rejtélyére és csodájára is. Ne nézzük hát le az ókor vagy akár a középkor  tudását, sokkal de sokkal többet tudtak eleink mint azt a mai kor elképzel, tanít róluk.

További érdekes cikkek:

Gyógynövényeinkről
A MAGYAR TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK SZÖVETSÉGE AJÁNLÁSA
Az altatók királynője a DORMISIUM
Szent Albertus Magnus titkai
Péntek 13 -10.13 a Templomos átok
Nicolas Flamel : Halál nem foghat rajtam , betegség ki nem kezdhet.
Mandulagomba-Isten Gombája a Templomos Cseppben
A 9 gyógyító gyűrű legendája valóság
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Templomos Életmód -Diéta
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Hihetetlen középkori gyógyszerek
Top 12 Csodálatos Gyógynővény
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.