Pharmaceutical Industry Medical Drugs Producing at Factory. Tiny Pharmacist Characters at Huge Production Line Machine Conveyor Belt with Glass Beakers and Pills. Cartoon People Vector Illustration

Gyógyít-e a gyógyszer? Szintetikus kontra gyógynövények

Például az Amerikai Egyesült Államokban a kórházban ápoltak közel 10 százaléka, minden tízedik ember szintetikus gyógyszer káros hatásai vagy mellékhatásai miatt kerül. Csak az USA-ban évente több mint 100 000 ember hal meg ezeknek a „gyógyszereknek„ toxicitásáknak köszönhetően. 
Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban a gyógyszerek által meggyilkolt emberek száma legalább háromszor nagyobb, mint az közúti balesetekben elhunytak száma!  (33244 halálos gépjármű baleset az Egyesült Államokban  2019-ben amelyekben 36.096 haláleset történt.)  és kb. harmada az összes Covid-19 betegségben elhunytaknak (318 000 the USA Covid-19 death 2020)
Évente emberek tízezrei halnak meg állítólag „biztonságos” például vény nélkül kapható gyógyszerek miatt.
 A gyógynövények miatt bekövetkezett haláleset vagy kórházi kezelés olyan ritka, hogy nehéz egyáltalán ilyen esetet találni. Még az Egyesült Államok Nemzeti Méregellenőrző Központjainak sem szerepel az adatbázisukban a gyógynövényekkel kapcsolatos mellékhatások vagy mellékhatások kategóriája!

gyógyszer
Gyógyszergyár vagy pénzgyár?

Csak a 2019-es évben több, mint 69 millió receptre kapható fájdalomcsillapító gyógyszert írtak fel az Amerikai Egyesült Államokban – ez annyit tesz, hogy a lakosság ötöde biztosan fogyaszt valamilyen erős gyulladáscsökkentő gyógyszert, sőt! Az Amerikai Gyógyszerfüggők Egyesülete (ASAM) szerint legalább 2 millióan lettek gyógyszerfüggők a receptre kapható fájdalomcsillapítóktól az elmúlt egy évben. Ezek nagyon rémisztő adatok, ugyanis ezeknek a gyógyszereknek a “véletlen” túladagolása az esetek 50 %-ában halált is okozhat!

Az USA-ban a múlt évben 15,6 millió nő szedett kábító hatású, erős antidepresszánst, ami annyit tesz, hogy a “véletlenül” elkövetett gyógyszer-túladagolás következtében minden harmadik percben egy amerikai nő életéért küzdöttek az orvosok – közölte a Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (NIH).

KÍSÉRLETEZZ ALTERNATÍV MÓDSZEREKKEL 

Az esetek jó részében az erős fájdalomcsillapítást csak a beteg képzete igényli, testileg viszont semmilyen gyulladást nem lehet felfedezni rajta. Ezeket a krónikus fájdalmakat nem lehet antibiotikumokkal és egyéb gyógyszerekkel elmulasztani, viszont az alternatív terápiák (pl. gyógynövényterápia, akupunktúra, agykontroll) akár sikeresen megszüntethetik a fájdalmi gócpontokat. A fájdalomcsillapítók ahogy a nevükben is benne van, csak elfedik a betegségeket, a betegség kiváltó okát kell megszüntetni , meggyógyítani és máris semmi szükség nem lenne a lapátszám beszedett kémiai anyagokra! Olvasd tovább, érdemes!!

gyógyszer vs gyógynövény

Bevizsgáltak, ellenőrzöttek, biztonságosak a gyógyszerek?

A gyógyszergyáraknak be kell nyújtaniuk a termékeik klinikai vizsgálatokból származó kutatásait annak bizonyítására, hogy új gyógyszereik biztonságosak a piac számára – ez a gyakorlat sajnos teret enged az elfogultságnak – mondta Marcia Angell, MD, a The New England Journal of Medicine korábbi főszerkesztője .

„Hihetünk ezekben a próbákban? Végül is a kutatás és fejlesztés döntő utolsó szakaszát általában a gyógyszert gyártó cég szponzorálja, még akkor is, ha a korai kutatást mások végezték. Van-e valamilyen módja annak, hogy a vállalatok klinikai vizsgálatokat végezzenek annak érdekében, hogy gyógyszereik jobbnak tünjenek, mint amilyenek?  Sajnos a válasz igen. A próbákat tucat módon lehet elcsalni, és ez mindig megtörténik ”- írja Angell Az igazság a gyógyszercégekről című könyvében..
Ezenkívül a jóváhagyási bizottságokban gyakran vannak gyógyszergyárakhoz kötődő tagok…

A gyógynövények működésének bizonyítása

A gyógynövényeket és egyéb étrend-kiegészítőket szedő emberek milliói esküsznek hatékonyságukra. És bár sok gyógynövény és étrend-kiegészítő biztonságos és hatékony, az orvostudomány lassan ellenőrizte az egészségre vonatkozó állításokat. Míg a gyógyszergyárak 2005-ben több mint 51,3 milliárd dollárt költöttek gyógyszerek felfedezésére és fejlesztésére, a gyógynövények és egyéb kiegészítők gyakran nem kapnak pénzt a kutatáshoz, mivel nem szabadalmaztathatók a pénzügyi kifizetéshez, ahogyan a gyógyszerek. És ez itt a lényege, alfája- omegája minden problémának! A gyógynövények és hatóanyagaik nem szabadalmaztathatóak, mindenki számára szabadon használhatóak így pedig nem hoz óriásprofitot a gyártóknak, főleg nem a gyógyszergyáraknak.
Igy mi történik?
Egyre több gyógynövényt, növényt tiltanak be világszerte, és ha éppen nem betiltják, akkor például annak reklámozását, terjesztését akadályozzák. Aki nem ismeri mélyebben ennek mechanizmusát akkor csak a világ legnagyobb online médiáit említjük, ahol saját szabályzataikban tiltják be ezen gyógynövények vagy ebből készült natúr növénytermékek reklámozását ,terjesztését. Végtelen példát tudunk felhozni a titokban, a nagyközönség számára szinte láthatatlanul folyó háborúra, elnyomásra, tiltásra, amely a gyógynövények ellen folyik. A háború nem most kezdődött, de az utóbbi pár évben, főleg 2019 óta hihetetlen szintre emelkedett. Az elnyomás pedig hónapról, hónapra fokozódik. 
De vigyázzunk! Nem minden gyógynövény készítmény jó! Sőt!

Dianne Goulet gyógynövénymester

Sajnos a legtöbb fogyasztónak, vásárlónak nincs meg a szükséges tudatossága ahhoz, hogy valóban tájékozott vásárláshoz jusson a gyógynövényekkel, működésükkel és a lehetséges kölcsönhatásokkal / ellenjavallatokkal kapcsolatban. Ehhez hozzáadva alacsonyabb rendű, sőt szennyezett gyógynövényeket is forgalmaznak. Amit a fogyasztók nem vesznek észre, csak azért, mert egy palackon a “300 mg-os kapszula” felirat nem ” Ez azt jelenti, hogy 300 mg hatóanyagot tartalmaz. Tíz különböző 300 mg-os kapszula drasztikusan eltérő mennyiségben tartalmazhat aktív növényi összetevőket, és ez drasztikusan befolyásolhatja a fogyasztó egészségét!
Jó néhány vállalat „gyógynövényeket” importál Kínából, és a szennyezéssel óriási problémák merültek fel.
Tudja meg, honnan szerzi be a vállalat az alapanyagokat!

Az átlagos fogyasztó sajnos nem végzi el  a házi feladatokat vásárlás előtt.
Ezekben a gazdaságilag nehéz időkben a legtöbben a legolcsóbb palackot vásárolják.
Sajnos ez nem feltétlenül a legjobb megoldás. Nem azt mondom, hogy csak a legdrágább márkák tiszták – a gyógynövényiparban is árképzés van! -, de sok esetben végre megkapja azt amiért fizet. Tizenkilenc éve vagyok gyógynövénymester, és úgy gondolom, hogy a gyógynövényeket ugyanolyan elővigyázatossággal és tisztelettel kell kezelni, mint a vényköteles gyógyszereket!

A Csodapatika elkötelezett amellett, hogy csak általunk is ismert, megbízható biotermesztőtől, független minőség ellenőrző szervezet által bevizsgált alapanyagokból laboratóriumi körülmények között, gyógyszerész szakember által készített terméket forgalmazunk!

Dr Sárkány Ferenc Gyógyszerész – Természetgyógyász

Sok táplálék kiegészítő valójában gyógyszer forma, ? – kérdeztük Dr. Sárkány Ferenc gyógyszerészt, természetgyógyászt.

Igen, de csak forma, de 100%-ban mégis természetes! Egy ilyen gyógyszer forma elkészítése függetlenül a hatóanyagtól vagy biológiailag aktív anyagtól csak ismételni tudom, nagy szakértelmet igénylő folyamat. Gyógyszerforma előállítást az orvostudományi egyetemek gyógyszerésztudományi karain oktatják a hallgatóknak 5 éven keresztül! A nem kellő szakértelemmel elkészített gyógyszerformák vagy étrend-kiegészítők nem fogják betölteni szerepüket. Sajnos ezek minősége és ártalmatlanága is kérdéses!

Ismerni kell a felhasznált anyagok biológia hatásait nemcsak a hatóanyagok tekintetében, hanem a segédanyagok estében is. Sajnos találkoztam nem szakember által összeállított olyan receptúrával, amely potenciálisan súlyos egészségkárosodást hordozott magában a felhasznált segédanyagok, oldószerek, emulgeálószerek, stb.. miatt !

 A szakembereknek – és itt elsősorban a gyógyszerészekre gondolok, mert ők rendelkeznek azzal a széleskörű átfogó tudással a hatóanyagok, segédanyagok, kísérőanyagok tekintetében – nagyon nagy a felelősségük abban, hogy az általuk elkészített étrend-kiegészítők minden szempontból az egészség megőrzését, betegségek megelőzését és a jó életminőséget szolgálják!

Ma bárki felcsaphat étrend-kiegészítő gyártónak, boldog, boldogtalan készíthet étrend-kiegészítőket.

Igy készít a postás, a patkoló kovács, a kazán mérnők, az üstfoltozó is. De ki tudja. mi készül így és milyen rövid ,vagy hosszú távú hatásai lesznek egészségügyi szempontból?  Sajnos ezek minősége és ártalmatlanága is kérdéses!

Sokszor állítanak a készítményekről olyat, ami nem igaz és gyakran félrevezetik a vásárlókat!
Igy nem csak a pénzüktől szabadítják meg szegény áldozatokat, hanem akár egészségükre ártalmas dolog is juthatnak a szervezetükbe!

Karl Bohnstead

A legtöbb ember kezdi felismerni a táplálkozás és az ételek fogyasztásának értékét.
A fehér kenyér és a teljes kiőrlés közötti különbség például.
Valakik megpróbáltak csúnyán becsapni minket, amikor elkezdték dúsítani ételeinket.
Nemcsak ételeink tápértéke romlott, hanem egészségünk is.
Sajnos látszik összefüggés.
A betegség folyamatos növekedését az okozza, hogy nincs meg a szükséges táplálék. A szükséges tápanyagokkal ellátott ételek fogyasztása nyilvánvalóan egészségesen tartja egészségünket.
Az orvostudomány több ezer év óta mindig a földön termesztett növényekből származik.
Láttuk, hogy a feldolgozás mit tett az ételeinkkel, és most egészségünkkel fizetjük az árát.
A józanész is azt mondja, hogy a feldolgozott , kémiai gyógyszer nem működik valójában , inkább csak elfedi a betegséget, tünetet kezel és egyéb problémákat is okoz a mellékhatásokkal.
 A kémiai szerek, a szintetikus gyógyszer, érthetően nincsenek összhangban az évmilliók alatt kialakult biológiai szervezetünkkel.
 Viszont közismert tény, hogy a gyógynövények harmóniában működnek testünkkel.
Tudjuk, hogy a gyógyszerészeti gyógyszerek pedig nem kompatibilisek a biológiánkkal , szerves kémiánkkal. Olyan egyszerű, hogy az már szomorú. Szomorú felismerni, hogy hány orvosnak sincs fogalma például a táplálkozástanról és a természetes növények hatásairól.

A természet és a templomosok ereje

Bizonyos esetekben kell a gyógyszer, akár életmentő is lehet, de a megelőzés és sok-sok betegség valóságos meggyógyítására a gyógynövényeken vezet az egészséges, biztos, természetes út!

A Csodapatika elkötelezett amellett, hogy csak általunk is ismert, megbízható biotermesztőtől, független minőség ellenőrző szervezet által bevizsgált alapanyagokból laboratóriumi körülmények között, gyógyszerész szakember által készített terméket forgalmazunk!

Követeljük az évezredek óta használt, de a világban valójában egy maroknyi üzletember által, eltitkolt, betiltott gyógynövények korlátozás nélküli használatát! Ha egyetértesz, terjeszd a Facebook poszt megosztásával !>>

További cikkek :
Templomos Életmód -Diéta
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Artemisia Annua Anti Covid
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Hihetetlen középkori gyógyszerek
Top 12 Csodálatos Gyógynővény
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.