Öregedésgátló mechanizmus felfedezés

Öregedésgátló mechanizmust fedeztek fel, amely segíthet hosszabb, egészségesebb életet élni.

Pofesszor Eyleen Jorgelina O’Rourke, PhD és csapata olyan potenciális öregedésgátló  mechanizmust fedeztek fel, amely segíthet hosszabb, egészségesebb életet élni.

öregedésgátló kutatás
Eyleen Jorgelina O’Rourke, PhD Öregedésgátló kutatás

A Virginiai Egyetem tudósai ígéretes felfedezést tettekk az öregedés késleltetésére a glicerin és glicerinaldehid, azaz a zsír káros melléktermékeinek méregtelenítésével, amelyek az emberi szervezetben természetesen idővel felhalmozódnak.

Új eredmények – régi tudás

Az új eredmények az UVA-kutatótól, Eyleen Jorgelina O’Rourke-tól, PhD-től és csapatától származnak, akik az egészséges öregedést és a hosszú élettartamot előidéző ​​mechanizmusok azonosítására törekedtek. Új munkájuk egy lehetséges módszert javasol erre a glicerin és glicerinaldehid egészségkárosító hatásának csökkentésével a természetes öregedésgátló aktíválásával.

„A felfedezés váratlan volt. Egy nagyon jól alátámasztott hipotézis után indultunk, miszerint a hosszú élet titka az autofágiának nevezett sejtmegújító folyamat aktiválása volt. Végül megtaláltuk az egészség és az élettartam meghosszabbításának eddig ismeretlen mechanizmusát” – mondta O’Rourke, az UVA Biológiai Tanszékének munkatársa. . „A felfedezés izgalmas aspektusa, hogy ennek a hosszú élettartamú mechanizmusnak a bekapcsolásának kulcsa két olyan enzim aktiválása, amelyeket már régóta nagyon jól tanulmányoztak az etanol méregtelenítésében betöltött szerepük miatt. [az alkoholos italok etanolt tartalmaznak Hagyományos módon az etanolt cukortartalmú oldatok élesztőkkel való erjesztésével nyerik. (Az alkoholos italokat ma is kizárólag így készítik.)].

A mérgező típusú zsírok


A tudósok azt gyanítják, hogy a glicerin és a glicerinaldehid szintje természetesen növekszik az emberi szervezetben az idő múlásával. Mivel ezek a zsír mérgező melléktermékei, amelyekből az életkor előrehaladtával egyre többet raktározunk. Ezek csökkentése módot kínálhat a zsírból származó mérgezés leküzdésére, ez az öregedésgátló meghosszabbíthatja a jó egészségben eltöltött évek számát, és talán segíthet megszabadulni néhány plusz kilótól is.

Az eredmények alátámasztották, hogy embereknél a kalóriaszegény táplálkozás és böjtölés az öregedés elleni enzim termelését fokozza és ezen enzimek emelkedett szintjével jár.
****

A Templomosok étkezésükkel is jó úton jártakÖregedésgátló étkezés


Nagyon sok jó hírű forrás elmondja, hogy a templomos lovagok étrendjének voltak valamilyen misztikus tulajdonságai, amelyek lehetővé tették tagjaiknak, hogy majdnem háromszor hosszabb ideig éljenek, mint a kor átlagos népessége.

 Matuzsálemi kort a testvériség számos híres tagja élt meg, pedig, kemény ,harcos  életük nem kérdőjelezhető meg. Hugues de Payens, a rend egyik alapító tagja, Geoffrey de Charney, Jacques De Molay nagymester, a Templomos Lovagrend utolsó nagymestere és sorolhatnánk sokáig. Mindezek a férfiak igen jó egészségnek, erőnek örvendtek még a hatvanas, hetvenes éveikben is, számos csatában vettek részt és irányították szellemi frissességben a szerteágazó rendet.

Mi volt a hihetetlen templomos titok mi volt az öregedésgátló titkuk?

Sokan az étrendjükben keresték a titkot.

A gyakran hivatkozott ok az, hogy hetente csak háromszor ettek húst, valamint az, hogy mértékkel ittak

A templomosok étrendjét „A templomosok szabályai” körvonalazták, egyfajta szabálykönyvben, amelyet maguk a templomos lovagok írtak. Hasonló a ciszterci szerzetesekhez a bencés rendből, amelyekhez a templomos lovagok szorosan kapcsolódtak. Tágabb értelemben azonban a templomos lovagok életét a vallás irányította, ahogyan annak idején a világ nagy részét is.

A húst nem szabad enni szerdán, pénteken vagy szombaton, a számos szent nappal (vagy ünnepekkel, ahogy később ismerjük őket) és a szent napokkal, valamint a nagyböjttel együtt.

Ez azt jelentette, hogy a középkorban az átlagember a pontos időszaktól függően legfeljebb húsz harmincszor evett húst jó esetben egy évben, de sokan ennél is jóval kevesebb húst fogyaszthattak, csak a nemesség engedhette meg a rendszeresen a húsevést.

Tehát a templomos lovagok katolikus hitük miatt körülbelül ugyanannyit ettek, mint minden más középkori nemesember. Hogyan magyarázható akkor hosszú élettartamuk? Miért élt közülük olyan sokan a hatvanas, hetvenes éveik végén, amikor a hírek szerint az akkori átlagos várható élettartam 25–35 év volt?

Mit ettek, ittak valójában?

Mivel harcos szerzetesek voltak, a Templomos Lovagrend étrendje megfelelően visszafogott volt. Élvezték a halat, amikor engedélyezték, a hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök, olajbogyók, számos gyökérzöldség, szemek és kenyér mellett. A vagy a tojásról a „Templomosok szabályai” között sem esik szó, így valószínűleg ebből keveset ettek. Étrendjük lényegében a középkori parasztoké volt, több hallal és jóval több hússal , kiegészítve a keleti ételekkel, amikor átmentek a Szentföldre.

De a legfontosabb, amit szabályzatuk előírt az a böjt volt. Sok-sok böjti napot tartottak, és legtöbbször a regula tiltotta a ”jóllakást ” a nagy mennyiségű étel egyszeri elfogyasztását.

Ennek ellenére a fentiekben egy kivétel volt – borfogyasztásuk. A templomos lovagokról kiderül, hogy kevés vagy közepes mennyiségű bort ittak, amelyet gyakran hígítottak és kevertek Aloe péppel is sok más gyógynövény összetevő mellett.

Ez az ital a Jeruzsálem Elixírje néven volt ismert. Úgy gondolták, hogy felgyorsítja a gyógyulást, és tovább táplálta a templomos lovagok matuzsálemi élettartamának mítoszát.

A Jeruzsálem Elixírje modern továbbfejlesztett változata a Templomos Csepp.

***
A kutatók eredményeiket a Current Biology tudományos folyóiratban tették közzé . A csapat tagjai Abbas Ghaddar, Vinod K. Mony, Swarup Mishra, Samuel Berhanu, James C. Johnson, Elisa Enriquez-Hesles, Emma Harrison, Aaroh Patel, Mary Kate Horak, Jeffrey S. Smith és O’Rourke. A kutatóknak nincs anyagi érdekeltsége a munkában.

További cikkek :

Gyógynövényeinkről
A MAGYAR TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK SZÖVETSÉGE AJÁNLÁSA
Szent Albertus Magnus titkai
Péntek 13 -10.13 a Templomos átok
Nicolas Flamel : Halál nem foghat rajtam , betegség ki nem kezdhet.
Mandulagomba-Isten Gombája a Templomos Cseppben
A 9 gyógyító gyűrű legendája valóság
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Templomos Életmód -Diéta
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Hihetetlen középkori gyógyszerek
Top 12 Csodálatos Gyógynővény
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.