3egynyariurom

A Csodálatos Egynyári Üröm – Artemisia Annua

Létezik egy csodálatos gyógynövény, amelyet csak napjainkban kezdenek újra felfedezni.
A neve Egynyári Üröm, latin nevén Artemisia Annua L.
Hívja a népnyelv Édes Ürömnek, Istenfának , Édes zsályának is. De például nem hívják Fehér Ürömnek, Mezei Ürömnek stb, mivel az mind-mind egy másik növényt takar.
(Vigyázat közel 470 fajta ürömfaj létezik! – itt kizárólag az Egynyári Üröm –Artemsia Annua L. hatásáról lesz szó!)

Egynyári Üröm -Artemisia Annua

Az Egynyári Üröm fajának neve Artemisia azaz Artemisz istennő nővénye, az ókorban is már használták. Már a bizánci orvosok gyógyítottak evvel a csodás növényből készült főzetekkel kezelték a betegeiket.,
A Templomos Lovagok gyógyító papjai pedig a Szentföldi hadjáratok során tőlük vették át ezt az ősi tudást. A Templomos Rend egyik nagy titka volt az Elixir Hierusalem itallal együtt.

Az artemizinin (artemsisinin)  az Artemisia annua (egynyári üröm) növény hatóanyaga, amelyet például vírusölő  és maláriaellenes hatása miatt a világ számos pontján alkalmaznak gyógyszerként.

Dr. You You Tu 2015-ben munkásságáért, elsősorban az Egynyári Üröm – artemizinin felfedezéséért orvosi Nobel-díjban részesült.

Ez a felfedezés, amelyet 2015-ben az  Orvosi Nobel-díjjal ismertek el, nem jelentett volna nagy meglepetést már az ókor orvosainak sem . Tu Youyou gyógyszerész, vegyész professzor már a 70-es évek elején megállapította, hogy az Egynyári Ürömben található  Artemisinin vegyület képes tökéletesen kezelni például a malária vírus által okozott betegséget is..

A növényt, amelyből ez a vegyi anyag származik, az Artemisia Annua L. (Egynyári üröm –Édes Üröm ), például lázas betegségek  kezelésére alkalmazták már a harmadik-negyedik századában is bizonyíthatóan.

Az Artemisia Annua azaz az Egynyári Üröm olajos kivonatáról, az artemisinin -ről mióta kimutatták, hogy hatékony különböző rákbetegségekben, szinte hiánycikké vált a világban. Kína és más országok ahol a covid korházi gyógyítási protokoll része belső felhasználásra kötik le, így kevés jut kivitelre.

Mint köztudottá vált a legnagyobb hatékonysága a leukémiában és a vastagbélrákban van az egynyári üröm kivonatának, de jó hatékonysággal rendelkezik: melanómában, mell-, petefészek-, prosztata-, maj- és veserákban.

A Covid-19 megjelenése pedig rámutatott, hogy az egynyári ürömnek komoly vírusgátló hatása is van. Az Egyesült Államok kutatói pedig kimutatták, hogy az Artemisia Annua nevű gyógynövény kivonatai gátolják a súlyos akut légzőszervi koronavírus (SARS-CoV-2). – a jelenlegi 2019-es koronavírus-betegség (COVID-19) járvány – szaporodását.

AMI A LEGFONTOSABB!

Figyelem: az ürömben, mint növényben kevesebb a felhasználható artemisinin, még ha porítják is! Tea formájában is gyenge a kioldódó képessége!

Csak az Egynyári Üröm növényből (Vigyázat közel 470 fajta ürömfaj létezik! ) készült kivonatban van elég artemisinin , amit a rákterápiában hatékony lehet! Sok készítményben más üröm található!

Hogy még érthetőbb legyen: az olajos kivonat egy grammjában több a hatóanyag, mint a növényi por akár sok grammjában. Ahhoz, hogy a rákterápiában hatékonyan működjön az artemisinin, nagyon sok, rengeteg port tartalmazó kapszulát kellene bevennünk. Míg az olajos kivonat néhány cseppje tartalmazza a kellő mennyiségű artemisinint a rákterápiához.

Az artemisinin kivonat mindig olajos állagú! Nem alkoholos tinktúra!

Még ha olajos állagú is a felhasznált formula, akkor is kérjünk a szerről minőségi tanúsítványt, amelyben akkreditált laboratóriumi vizsgálati eredmények szerepelnek az artemisinin tartalomról.
A hatóanyag, a flavonoid, olajos membránokhoz kötött a növény rostjai között.

A por alakú készítményt még az teszi bizonytalanná, hogy a növény rostjai megfoghatják a hatóanyagot. Lenyeljük a növényi port, lehet, hogy benne van az összes szükséges hatóanyag, csak nem tudjuk a bélfalon keresztül felszívni, mert visszatartja a rostanyag.
A legbiztosabb a növényből kinyert olajos kivonat, ezt a nyelv alá csepegtetve vagy lenyelve biztos a felszívódás.

Itt “nem babra megy a játék!”  Itt emberéletekről van szó! Minden apró momentumra figyelni kell!

Sőt, még arra is, hogy összesen több mint 400 ürömfaj létezik. Összekeverik sokan az egynyári ürmöt például a fehér ürömmel, és más ürömfélékkel.
Sok, sok kapszula formában értékesített „artemisin”, Üröm , stb. nem egynyári ürmöt tartalmaz! Mindig olvassuk el pontosan a leírást, hogy milyen ürömfajtát tartalmaz az adott készítmény! A fehér üröm vagy abszintüröm (Artemisia absinthium) az abszint alkoholos ital alapanyaga, nem gyógyító termék!

Gyógynövény hatás:

Vírusölő hatás. A szervezetbe bejutó számos vírust elpusztít, ha be is jut szervezetbe a vírus, nem engedi elterjedni, szaporodni azt. ( Pl. Malária Vírus , Korona Vírus, stb)

A daganatellenes hatás igazolására szolgáló kísérleteket az 1990-es években kezdték meg, azóta pedig számos kutatás támasztja alá az eredményeket. Az artemizinin daganatellenes hatását igazolták. A vegyület az egyéb daganatellenes gyógyszerekhez viszonyitva enyhébb mellékhatásokat mutatott. Már elkezdték azt is vizsgálni, hogy hogyan lehetne az artemisinint vagy származékait más, általánosan használt kemoterápiás szerekkel együtt alkalmazni. Fény derült arra, hogy az artemisinin és származékai erősítik a terápiában általánosan alkalmazott daganatellenes szerek hatását is!

ÉRDEKES TÉNY:

470 ürömfaj létezik! Csak az Egynyári Üröm növényből készült kivonatban van elég artemisinin , ami a rákterápiában hatékony lehet! Sok készítményben más üröm található!

Figyelem: Tea és kapszula formájában is gyenge lehet a kioldódó képessége!


Egynyári Üröm – Artemisia Annua Fontos Dolgok:

Mindig győződjünk meg, hogy az Egynyári Üröm – Artemisia Annua amely egy termékbe kerül megfelelő tisztaságú, laboratoriumi körülmények között kezelt és nagyon fontos a származási helye! Győződjünk meg arról ,hogy vegyszermentes, biotermesztésű növényt tartalmaz a készítmény!
A farma-kokinetikai vizsgálatokban 250 mg artemisint használtak. A páciensek a jól tolerálták, és nem tapasztaltak negatív mellékhatásokat. 55 féle rákos sejten vizsgálták.  A kutatások szerint az artemisin-kezelést vas adásával kell kombinálni.

Kapcsolódó:

A Csodapatika elkötelezett amellett, hogy csak az általunk is ismert, megbízható biotermesztőtől, független minőség ellenőrző szervezet által bevizsgált alapanyagokból laboratóriumi körülmények között, gyógyszerész szakember által készített terméket forgalmazunk!
Csodapatika -Templomos Csepp >>

További cikkek :
Egynyári Üröm -Tízezrével öli a rákos sejteket
Templomos Életmód -Diéta
A templomos háromszög a titkok őrzője – Tomar
Hihetetlen középkori gyógyszerek
Top 12 Csodálatos Gyógynővény
Cikkek a Csodapatikán
Csodapatika Facebook oldala

Comments are closed.